AlgemeenSport

Leden AV Aquilo 70+ fit genoeg voor Run-Estafetteloop

- advertentie -

Winschoten – Wie de historie van de RUN kent weet dat onder aanvoering van Aquilo-voorzitter Theo de Winter die  in 1975  o.a. de 100 km van Biel in Zwitserland bezocht , de oudste 100 km wedstrijd ter wereld, samen met anderen  het plan had opgevat om op 25 september 1976 eenmalig – als aandachttrekker voor het gebrek aan accommodatie in Winschoten van de 60 leden tellende atletiekvereniging – ook zo´n wedstrijd in Winschoten te houden.

- advertentie -

Nog steeds loopt Aquilo mee met een aantal teams, maar dit jaar is er de deelname van een bijzonder team.

Samen 710 jaar oud
Op 9 september doet een team van Aquilo, bestaande uit 2 dames en 8 heren van 70 jaar, mee aan de Run estafetteloop, waarvan sommigen de “geboorte”van de RUN hebben meegemaakt. Het is volgens Kees Plugge (teamleider) voor het eerst in de Run-historie dat een team met een totale leeftijd van niet minder dan 710 jaar mee doet aan de Run.

Dit past goed in de tijd omdat Aquilo, die in december 55 jaar bestaat, zo langzamerhand ook een gezellige groep oudere leden kent die nog altijd een passie hebben voor het hardlopen.

Het spreekt vanzelf dat de leden van het 70+ team die meedoen aan de Run niet het gevoel hebben dat zij deel uitmaken van een groep ouderen, maar dit gevoel juist zo lang mogelijk willen uitstellen. Kortom zij vinden het een uitdaging om zo lang mogelijk te blijven lopen met het doel fit te blijven.

Het volbrengen van de loop is de ambitie die past bij deze groep lopers die er een feest van willen maken om mee te doen. Natuurlijk verwacht het team niet hoog in het klassement te eindigen, ze zijn tevreden wanneer alle leden van het team de afstand binnen de geldende maximale limiettijd uitlopen.

10 Deelnemers
De 10 deelnemers zijn: Ina Lamfers, Garry Bleecke, Siep Bos, Han Bouman, Ton Groenbroek, Gerard de Vries, John Maan, Frans Meyer, Be Sebens en Ger Suurbach. Reserve is Gerard Bosveld.

De sponsering wordt verzorgd door  “Marbo Natuursteen” uit Stadskanaal. De naam van het team is: “AV Aquilo Marbo Natuursteen 70+”.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button