AlgemeenGemeente

Oldambt verstrekt fashioncheques aan kinderen van ouders met een laag inkomen

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt stelt dit jaar fashioncheques ter waarde van €150,- beschikbaar voor kinderen waarvan de ouders een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm.

- advertentie -

Wethouder Bard Boon (Sociale Zaken): “Ik vind het mooi dat wij deze kinderen met een fashioncheque iets kunnen aanbieden, waar ze echt belang aan hechten. We hebben hen eerst gevraagd waar hun behoefte ligt. Naast eten, drinken en een dak boven hun hoofd, vinden ze niet anders zijn dan een ander heel belangrijk. Met de cheques kunnen de kinderen kiezen wat voor kledingstuk ze willen kopen.”

Zodra de cheques dit najaar beschikbaar zijn, informeert de gemeente de kinderen die hiervoor in aanmerking komen.

Kansen voor alle kinderen
Het kabinet heeft structureel extra geld beschikbaar gesteld voor kinderen die leven in een minimahuishouden. Zij wil graag dat deze kinderen dezelfde kansen krijgen als hun klasgenootjes. De gemeente Oldambt biedt al een uitgebreid pakket aan minimavoorzieningen en de fashioncheques zijn hierop een aanvulling.

Meer mogelijkheden
De gemeenteraad van Oldambt heeft via een motie aangegeven dat de gemeente de extra middelen moet inzetten voor nieuw beleid om armoede onder kinderen te bestrijden. Eind september biedt het college de raad een notitie aan, waarin meer mogelijkheden staan om deze kinderen te ondersteunen. Het college doet onder andere het voorstel om vanaf 2017 de doelgroep elk jaar een fashioncheque aan te bieden.

Hoogte fashioncheque en vervolg
Voor 2017 is het volledige budget nog beschikbaar waardoor het mogelijk is een bedrag ter waarde van € 150,- per fashioncheque te verzilveren. De intentie is dus om de fashioncheques in 2018 ook aan te bieden. De gemeente verdeelt de extra gelden dan over meer initiatieven, waardoor het te verzilveren bedrag per fashioncheque wel lager uitkomt dan € 150,-.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button