Algemeen

Inwoners Bad Nieuweschans starten Whatsapp buurtpreventie

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Onlangs is in Bad Nieuweschans een buurtpreventie gestart, omdat in heel korte tijd allerlei vernielingen, inbraken, stelen van kentekenplaten en ernstige vormen van overlast plaats hebben gevonden. In eerste instantie leek het er op dat de preventie alleen voor de Voorstraat en omliggende straten bedoeld was, maar de initiatiefnemers hebben laten weten dat het voor heel het dorp geldt.

- advertentie -

De buurt preventie is opgericht om de bewoners van Nieuweschans een gevoel van veiligheid te bieden. We hopen dat alle straten/wijkjes van Nieuweschans vertegenwoordigd kunnen worden. We zijn al een heel eind op weg! Het is de bedoeling om bij een onrustige nacht of om bij “vage” nachtelijke types in 1 oproep op de preventiegroep alertheid te creëren en indien mogelijk zo snel mogelijk met meerdere mensen van de groep poolshoogte te nemen.” vertelt één van de initiatiefnemers

”Je kunt denken aan foto’s nemen, waken bij bijvoorbeeld de camping, straten waar recentelijk ingebroken is. Opschrijven van nummerborden die nachtelijk actief zijn etcetera. Wij hebben al aardig wat informatie maar die gaan we natuurlijk niet prijs geven.. De leden van de groep zijn natuurlijk ook niet openbaar. Opgeven voor de groep gaat via de beheerder en die spreekt met de rest of hij of zij er bij kan komen. Goed dat het er is, jammer dat het zover moest komen. Mensen die zo laag gaan om geld en spullen van anderen moeten stelen om hun verslaving te onderhouden. Wij kijken vanaf nu mee”, aldus de initiatiefnemers.

Aanmelden kan via Facebook middels een PB (persoonlijk bericht) aan dorpsgenoot Jonathan Otten.

Bron & Foto: BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button