AlgemeenIncidenten

Code oranje: KNMI schaalt op in aanloop naar eerste herfststorm

- advertentie -

Groningen – Nederland kan zich schrap zetten voor de eerste herfststorm. Wees voorzichtig als je morgen met auto of fiets de weg opgaat. Vertrek ook op tijd, want er kunnen forse files ontstaan.

- advertentie -

Aan het einde van komende nacht bereikt een windveld met zware windstoten van 75 tot 100 km/uur het westen. Dit windveld breidt zich morgenochtend vroeg over het hele land uit. De windrichting is zuidwest tot west.

Code oranje
In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen en in het Wadden- en IJsselmeergebied komen morgenochtend en -middag zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km/uur. In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 km/uur mogelijk.

Groningen is zojuist opgeschaald naar code oranje. Begin deze avond betrof het code geel voor Groningen.

Lees ook: Code geel: Morgenochtend en -middag (zeer) zware windstoten

Wees voorbereid
Gevaar door zware windstoten. Risico op omvallende bomen en losse takken. Tref maatregelen om schade of letsel te voorkomen. Gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen.

Weggebruikers
Weggebruikers moeten woensdag rekening houden met een westerstorm, de eerste herfststorm van dit jaar. ‘We raden af om in de kustprovincies en Flevoland met lege vrachtwagens, aanhangers of caravans de weg op te gaan’, laat Rijkswaterstaat weten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button