Algemeen

Ommelander Ziekenhuis Groningen krijgt opnieuw Vaatkeurmerk

- advertentie -

Winschoten – Het Ommelander Ziekenhuis Groningen heeft opnieuw het Vaatkeurmerk 2017 ontvangen. Hiermee voldoet het ziekenhuis aan specifieke kwaliteitscriteria. Deze criteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten en vaatverpleegkundigen. Al deze specialismen werken bij de behandeling van vaatpatiënten nauw samen.

- advertentie -

Op de website www.hartenvaatgroep.nl kunnen patiënten en behandelaars zien welke behandeling het Ommelander Ziekenhuis haar vaatpatiënten biedt.

Wat is het Vaatkeurmerk?
Het Vaatkeurmerk is een keurmerk dat aangeeft dat een ziekenhuis goede vaatzorg verleent, bekeken vanuit patiënten perspectief (zorg aan patiënten met ziekten aan de bloedvaten). Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van de benen, bekken, buik, aorta en hals (niet op spataders of trombose).

Met behulp van het Vaatkeurmerk kunnen vaatpatiënten makkelijker een keuze maken in welk ziekenhuis zij behandeld willen worden. Het Vaatkeurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de patiënten-achterban van de Hart&Vaatgroep en vertegenwoordigers van de bovengenoemde beroepsgroepen.

Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of
vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op
belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button