AlgemeenIncidenten

Jeugdbrandweer in Oldambt van start

- advertentie -

Winschoten – De brandweer in Oldambt start een jeugdbrandweerploeg. Bij de jeugdbrandweer ga je aan de slag met het blussen van branden, red je slachtoffers en leer je van alles over techniek in de breedste zin van het woord. Brandweer Groningen ziet de jeugdbrandweer als kweekvijver voor de vrijwillige en beroepsbrandweer. Ook draagt het bij aan de maatschappelijke ontwikkeling van de jeugd.

- advertentie -

Bij de jeugdbrandweer oefen je wekelijks onder leiding van ervaren volwassen brandweermensen. Net als bij de echte brandweer ruk je uit naar (fictieve) incidenten, zit je in een echte tankautospuit, heb je echte jeugdbrandweerpakken aan en werk je met echt gereedschap.

Teamverband
Je werkt in teamverband waarbij je verschillende rollen krijgt. Uiteraard werk je niet met echt vuur en word je nooit blootgesteld aan gevaarlijke situaties. Wel worden alle scenario’s fictief, maar realistisch nagebootst.

Vijfde korps
Oldambt is het vijfde jeugdbrandweerkorps in onze provincie. In Delfzijl, Hoogezand, Niebert
(westerkwartier) en Zuid-Grunn zijn al jeugdbrandweerkorpsen. Jeugdbrandweer Oldambt oefent op vrijdagavond van 18.30 tot 20.30 uur op de kazerne in Winschoten en heeft op dit moment plek voor zes leden.

Aanmelden
Kinderen van 11, 12, 13 of 14 jaar uit Oldambt kunnen zich vrijblijvend aanmelden via de site van brandweer Groningen www.brandweer.nl/groningen. Na de aanmelding kunnen zij tijdens een
informatiemoment bepalen of de jeugdbrandweer echt iets voor hen is. Na het informatiemoment vinden de selectiegesprekken plaats.

Foto: Marcel Klip

- advertentie -

 

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button