AlgemeenPolitiek

Ger Klein: Zet grote projecten in de ijskast tot na de verkiezingen

- advertentie -

Oldambt – In Oldambt spelen enkele projecten die van grote invloed zijn op de toekomst van de gemeente. Voorbeelden zijn de voorgenomen sloop van de oude bibliotheek, de eventuele aanleg van een zonnepark nabij woonbebouwing in Finsterwolde en het opstellen van een Omgevingsvisie voor het gehele grondgebied van de gemeente.

- advertentie -

Gemeentebelangen Oldambt is van mening dat dergelijke majeure projecten in de ijskast moeten worden gezet tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Besluitvorming politiek-maatschappelijk onwenselijk
Lijsttrekker Ger Klein: “Laat ik vooropstellen dat de beslissingsmacht bij het huidige college en de huidige gemeenteraad ligt. Juridisch valt daar geen speld tussen te krijgen. Maar of het uit politiek-maatschappelijk oogpunt wenselijk is om zulke projecten er vlak voor de verkiezingen nog even snel door te drukken, dat vraag ik mij af.”

Als voorbeeld wijst Klein op de sloop van de voormalige bibliotheek. Hierover neemt de gemeenteraad in december, dus drie maanden voor de verkiezingen, een besluit.

Klein: “Omdat het college voorstander is van de sloop, kun je op je klompen aanvoelen dat de coalitiepartijen in de gemeenteraad ook vóór de sloop zullen stemmen. Deze partijen hebben immers nog nooit voorstellen van het college getorpedeerd. En wat te denken van de Omgevingsvisie? Dit beleidsdocument dient als onderlegger voor het Omgevingsplan, een plan dat onder andere bepaalt voor welke doeleinden gronden mogen worden gebruikt en welke bouwwerken mogen worden opgericht. Een plan dus met een enorme impact op de gehele fysieke leefomgeving en daarmee op de toekomst van Oldambt.”

Een andere politieke wind
Volgens de voorman van Gemeentebelangen Oldambt is de kans groot dat de kiezers voor een politieke aardverschuiving gaan zorgen, dat er een andere politieke wind in Oldambt gaat waaien. “Juist hierom roepen wij de gemeenteraad op om besluitvorming over grote projecten uit te stellen tot na de verkiezingen”, besluit Klein.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button