AlgemeenPolitiek

D66 komt met gevarieerde kieslijst voor gemeenteraadsverkiezingen

- advertentie -

Oldambt –  D66 Oldambt heeft de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen 2018 bekend gemaakt. D66 zal D66 niet zijn als de kieslijst niet democratisch tot stand zou zijn gekomen. Tot vrijdag 22 september konden alle leden van D66 Oldambt hun ideale kieslijst samenstellen. Dit resulteerde in een sterke lijst met een goede diversiteit in kennis, ervaring en woonplaats. Oldambt wordt op deze manier goed vertegenwoordigd door D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.

- advertentie -

Nieuwe lijsttrekker
Dit jaar prijkt er een nieuwe kandidaat bovenaan de lijst, Fokke Fennema (zie onderstaande foto). Hij neemt het stokje over van Johnny de Vos, die zich met veel toewijding, enthousiasme en kennis van zaken heeft ingezet voor D66 Oldambt als o.a. lijsttrekker, fractievoorzitter, raadslid en commissielid. De laatste vier jaar is Johnny raadslid voor D66 Oldambt geweest samen met Pascal van Corbach.

Fokke Fennema is verheugd met zijn verkiezing tot lijsttrekker. “Ik ben trots dat we met deze sterke lijst de verkiezingscampagne voor Oldambt ingaan. Een lijst waarmee we kunnen staan voor een progressief geluid; een lijst die garandeert dat het gaat om nieuwe accenten en realistische initiatieven. De inzet is daarbij te komen tot een zo breed mogelijke politieke samenwerking.”

Oud en nieuw samen op de lijst
Fokke is een bekende in de politiek en in Oldambt. Zo is hij al jaren actief lid van D66 en heeft hij veel ervaring opgedaan als raadslid voor D66 in Haren. Sinds hij in onze prachtige gemeente is komen wonen is hij voor D66 Oldambt politiek actief als commissielid. Dit combineert hij met zijn baan als predikant, waarvan velen hem zullen kennen. Een combinatie die niet voor de hand ligt, maar juist veel overeenkomsten heeft, zoals luisteren en een duidelijk verhaal vertellen.

Op de lijst staan ook Wim Houwen, al huidig commissielid en ondernemer in Winschoten, Mike van der Werff die als raadslid in Hoogezand haar sporen verdiende en uit Nieuwolda komt. Uiteraard is er ook volop ruimte voor nieuwe gezichten zoals Henriëtte Davelaar uit Oostwold en Marjan Huft uit Westerlee. Al met al een sterke, gevarieerde en aansprekende lijst met maar liefst 16 kandidaten. D66 Oldambt is klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button