AlgemeenPolitiek

Engel Modderman lijsttrekker verkiezingen 2018

- advertentie -

Winschoten – In 2018 zijn in het Oldambt weer gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop daar naartoe zal ook de Verenigde Communistische Partij (VCP) campagne voeren. “Het is niet zo dat we ons alleen nu inspannen om een paar zetels erbij te halen of vast te houden. Wij doen niet mee aan de stoelendans om de macht” zegt Engel Modderman, partijvoorzitter van de VCP.

- advertentie -

“Wij zetten ons altijd en elke dag in voor de Oldambtster burgers, voor of na verkiezingen, jaar in jaar uit! De Oldambtsters weten dat wij voor hun belangen opkomen. Door gebruik te maken van hun stemrecht kiezen zij ons in de Raad. Zij bepalen uiteindelijk waar hun stem naar toegaat.” aldus Modderman.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde de partij 4 zetels. Voorspellingen over de uitkomst voor de komende verkiezingen geeft Modderman niet, heeft hij nooit gedaan.

Op de in september 2017 gehouden partijvergadering werd Modderman opnieuw en unaniem verkozen tot lijsttrekker. Het is voor hem de achtste keer dat hij in de 36 jaar dat hij politiek actief is tot lijsttrekker verkozen wordt. “Ik heb er zin in, ik word er absoluut niet moe van, het is prachtig werk en ik vind het geweldig om samen met mijn partijgenoten iets voor de Oldambtsters te kunnen betekenen. We staan er klaar voor en staan in de startblokken om ons ook voor de komende vier jaar weer voor alle burgers in onze gemeente in te zetten. Als het nodig is beklimmen we de barricaden, maar dat weten de burgers.” Zoals andere jaren heeft de partij zich ook deze keer goed voorbereid en eind oktober zal de VCP haar campagne starten.

Opvallende campagne
Het zal een opvallende campagne zijn, zegt Modderman, daar is veel tijd in gestopt door de partij. Er is niet alleen gelet op de presentatie en vorm van de campagne maar ook is er veel aandacht besteedt aan het verkiezingsprogramma. Sinds halverwege de zomer is het programma klaar en zijn onder andere op het gebied van armoedebeleid, gezondheidszorg en vluchtelingenproblematiek vooruitstrevende en tegelijk ook heikele punten opgenomen.

Welke punten dat precies zijn laat Modderman nog even in het midden,“mor wie draijen nait om de haite eerabbels hin” en geeft aan dat het nodige politieke stof wel zal opwaaien.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button