Algemeen

Verpleegkundige krijgt beroepsverbod na weigeren reanimatie

- advertentie -

Winschoten – Het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft een 65-jarige verpleegkundige uit de gemeente Ten Boer een beroepsverbod opgelegd. De vrouw besloot in 2015 een patiënt niet te reanimeren. De vrouw is geschrapt uit het BIG-register.

- advertentie -

De 72-jarige patiënt lag destijds in het OZG met darmkanker en uitzaaiingen in de lever. Hij lag in het ziekenhuis, omdat hij moest aansterken voor een operatie in het UMCG. De verpleegkundige, een inwoonster van de gemeente Ten Boer, gaf aan dat ze de patiënt niet gereanimeerd had, omdat ze vreesde dat de patiënt door de reanimatie zou stikken in zijn sondevoeding.

Lees ook: Verpleegkundige ontslagen vanwege weigeren reanimatie

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg had de verpleegkundige deze beslissing echter niet zelf mogen nemen, maar had ze dit moeten overleggen met een arts. Bovendien wilde de familie van de man dat hij gereanimeerd zou worden, maar de verpleegkundige gaf hier geen gehoor aan.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button