AlgemeenIncidenten

Brandweer: ‘Hé doe de deur dicht!’

- advertentie -

Oldambt – In de maand oktober vinden de jaarlijkse nationale Brandpreventieweken plaats. Brandweer Nederland, waaronder ook Brandweer Groningen, en de Brandwondenstichting Nederland vragen deze maand extra aandacht voor de brandveiligheid bij mensen thuis.

- advertentie -

Het thema van de campagne is ‘Hé doe de deur dicht!’: sluit binnendeuren als je gaat slapen en zorg dat je de rookmelders kunt horen.

Sluit binnendeuren en zorg dat je rookmelders altijd kunt horen
Rook is de grootste bedreiging bij een woningbrand. Door het inademen van rook krijgt je lichaam geen zuurstof, met vaak ernstig of fataal letsel tot gevolg. Rookmelders redden levens. Want deze apparaten melden je met een luid alarm dat er rook is. Sluit ’s avonds voor je slapen gaat de binnendeuren. Zo blijft de giftige rook nog enige tijd buiten de leefruimte.

Meer informatie is te vinden op de website voor de Brandpreventieweken.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button