Algemeen

Bloemetje van de Week voor familie Sassen uit Heiligerlee

- advertentie -

Heiligerlee – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer waren we te gast bij Wubbe en Rennie Sassen in Heiligerlee. Ze werden genomineerd door hun dochter Sabina.

Ze schreef: ‘Ik nomineer mijn ouders die nu lange dagen maken om mijn jaren ‘30 woning tot een paleisje te maken. Zodat ik er over twee weken in kan.  Zonder hen had ik het niet gered…’

Netjes op de afgesproken tijd bellen we aan bij de fraaie jaren ’30 woning in Heiligerlee. De geur van verf en het geluid van de radio komen ons al tegemoet. Op de vloer staan verschillende gereedschapskisten, potten met schildergerei, een aantal oude kranten en wat klapstoeltjes. Hier wordt gewerkt.

‘Wat een verrassing!’ Wubbe en Rennie Sassen hadden de bloemen en de fotograaf niet verwacht. Ze zijn gekleed in hun klusoutfit.

‘We waren hier vanmorgen aan het werk. Toen belde Sabina en vroeg of we hier om 14.00 ook konden zijn. Dat vonden we al een beetje raar’, zegt Rennie.

‘We zijn nu bijna drie weken aan het werk in dit huisje. Over twee weken moet Sabina uit haar huidige woning. Er is wel een duidelijke deadline’.

Wubbe werkt 40 uur per week in Assen. De vrije tijd gaat deze maand op aan het opknappen van het huis van zijn dochter. ‘Alleen ’s zondags zijn we hier niet. Dan gaan we lekker fietsen. Dat is toch wel onze vaste rustdag.’

De verdieping is al klaar. Nieuwe ‘agnes-platen’ tegen het plafond. En alles in een frisse kleur gesaust.  Maar de trap, de hele begane grond en de garage zijn duidelijk nog niet gereed. Sabina zegt: ‘Een deel van de garage wordt mijn slaapkamer. Ik heb regelmatig nachtdiensten. Die kamer is het verste van de straat en van de buren. Zo kan ik daar overdag goed slapen.’

Sabina werkt in een verzorgingshuis in Veendam. Daarnaast gaat ze één dag per week naar school waar ze de opleiding Verzorgende IG en Maatschappelijke zorg. ‘Als alleenstaande moeder van een zoon van dertien is dat  best intensief’, zegt ze: ‘Er moet ook veel thuisstudie gedaan worden. Ik ben écht heel blij dat mijn ouders me nu helpen’.

Het verhuizen denkt ze zonder hulp van buiten te kunnen doen: ‘Ik woon nu ook in Heiligerlee. En neem al regelmatig spullen mee naar mijn nieuwe huis. Over twee weken zal ik wat vaker heen en weer rijden’.


Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week. Dit kan via deze link.

Lees ook: Sympathieke actie bloemist Winschoten: ‘Bloemetje van de week’

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button