AlgemeenOp stap

Record aantal locaties verwelkomen vrijwilligers tijdens Natuurwerkdag

- advertentie -

Oldambt – Op 4 november is het weer Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. In Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen het evenement voor de 17e keer. Samen buiten aan de slag, dat kan op ruim 520 locaties door heel Nederland en zo’n 39 in Groningen. Dat is een recordaantal!

- advertentie -

Het is gezond, leuk en gezellig om samen te zagen, te snoeien en meer. Op veel locaties worden speciale kinderactiviteiten georganiseerd, zodat het hele gezin kan meedoen.

Oldambt
In de gemeente Oldambt doen ook 4 locatie mee. In het bos op Houwingaham in Bad Nieuweschans, bij de Tjamme en de Begraafplaats in Finsterwolde en bij de Beleefroute in Heiligerlee zijn vrijwilligers van harte welkom.

Voor elk wat wils
Op deze locaties kunnen vrijwilligers allerlei activiteiten uitvoeren. Snoeien, maaien, zeisen, timmeren of planten, alles is mogelijk. Natuurlijk is er ook genoeg gelegenheid voor het maken van een praatje en het uitwisselen van groene ‘kennis’. Voor een lunch wordt gezorgd. Door een dag mee te helpen, werken de vrijwilligers mee aan klussen die anders tussen wal en schip dreigen te vallen door gebrek aan geld of menskracht. Zo krijgt het landschap een mooie opknapbeurt.

Je kunt nog meedoen
Iedereen die alleen of met buren, vrienden of familie een dag buiten aan de slag wil, kan zich nog aanmelden via www.natuurwerkdag.nl.

Partners van de Natuurwerkdag zijn de Nationale Postcode Loterij en Groen en Fit van De Friesland Zorgverzekeraar. De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking tussen de Landschapsbeheerorganisaties, de Provinciale Landschappen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Scouting Nederland, A Rocha, IVN en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button