AlgemeenOp stap

Ervaar de rust en het donker tijdens de Nacht van de Nacht

- advertentie -

Oldambt – In de nacht van zaterdag 28 oktober gaat de klok weer een uur terug naar de wintertijd. Deze nacht is door de Natuur en Milieufederaties uitgeroepen tot de Nacht van de Nacht, met als doel om de schoonheid van de nacht te benadrukken en om aandacht te vragen voor de gevolgen van lichthinder. Gemeente Oldambt organiseert tijdens de Nacht van de Nacht een programma waarbij u varend of fietsend kunt genieten van de rust en het donker in en om Blauwestad.

- advertentie -

Programma

U kunt uw reis door de donkere nacht op twee locaties beginnen.

Fietstocht

  • Starttijd: 19.30 uur
  • Locatie: Kinderboerderij Winschoten, Bovenburen 96
  • Beschrijving: onder leiding van een aantal gidsen maakt u een fietstocht van Winschoten via Blauwestad naar het Havenkwartier. Onderweg staan we stil bij interessante plekken waar u uitleg krijgt over het belang van het donker voor flora en fauna. De fietstocht heeft een lengte van circa 6 kilometer. U wordt verzocht om om 19.15 uur aanwezig te zijn.

Boottocht

  • Starttijd: 19.30 uur
  • Locatie: Jachthaven Midwolda, Strandweg 1
  • Beschrijving: u maakt een boottocht over het Oldambtmeer naar Azzurro. Onderweg vertelt Cees Stolk (oud-journalist, schrijver en bestuurslid Stichting Landschap Oldambt) over het ontstaan van Blauwestad en het Oldambtmeer en over de stilte en het donker. U wordt verzocht om om 19.15 uur aanwezig te zijn.

Dans, poëzie en muziek in Blauwestad

  • Starttijd: 20.15 uur
  • Locatie: Azzurro eten & drinken Blauwestad, Redersplein 8
  • Beschrijving: tijdens dit programma kunt u genieten van dans, gedichten en muziek met de kinderen van de dansafdeling van Kunstencentrum De Klinker, stadsdichter Anke Kraster en Kira Dekker (bekend van de beste singer-songwriter van Nederland en The Voice of Holland).

Ook als u niet in de gelegenheid bent om deel te nemen aan de fiets- of boottocht, bent u van harte welkom om vanaf 20.15 uur mee te genieten van de optredens in Blauwestad.

Aanmelden
Wilt u deelnemen aan de fietstocht of boottocht voorafgaand aan het programma in Blauwestad? Dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar nachtvandenacht@gemeente-oldambt.nl. De aanmelding voor de boottocht moet uiterlijk woensdag 25 oktober bij ons binnen zijn.

Aan de deelname van de fiets- of boottocht zijn geen kosten verbonden.

Samenwerking
De Nacht van de Nacht wordt georganiseerd door gemeente Oldambt in samenwerking met Club Oldambtster Groen, KNNV Oost-Groningen (veldbiologie), IVN Bellingwedde, Natuur en Milieufederatie Groningen, Kunstencentrum De Klinker en Azzurro eten & drinken.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button