AlgemeenCultuur

Deze voorstellingen zijn komende week te zien in Cultuurhuis De Klinker

- advertentie -

WinschotenAanstaande vrijdag (27 okt) om 20.15 uur staat de jonge cabaretier Stefano Keizers met de voorstelling ‘Erg heel’ geprogrammeerd in Cultuurhuis De Klinker. Zondagmiddag (29 okt) om 15.00 uur volgt de muzikale familievoorstelling Alfred J. Kwak en de sneeuwvlok. Volgende week donderdag (2 nov) om 20.15 uur kunt u terecht voor de toneelvoorstelling 14-18: WO 1 Achter de Hollandse Waterlinie.

- advertentie -

Stefano Keizers – Erg heel
Stefano Keizers won in 2016 het Amsterdam Kleinkunst Festival. Tijdens dit Festival liet hij complete zalen in verwarring achter. Hij wordt vooral geprezen om zijn ontregelde en grensverleggende cabaret.

Hij durft af te wijken van stuk geregisseerde voorstellingen en gaat met satanisch genoegen in tegen de vertrutting waar (naar zijn mening!) veel cabaret onder lijdt.

Hij staat nu in het theater met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Hij danst over alle grenzen heen en charmeert zijn publiek als een ware entertainer. Maar wees gewaarschuwd: in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar is niets wat het lijkt.

Alfred J. Kwak – en de sneeuwvlok
Een spiksplinternieuw, muzikaal avontuur van het vrolijkste eendje ter wereld: Alfred J. Kwak. Alfred Jodocus Kwak is al vijfendertig jaar razend populair over de hele wereld. Geestelijk vader Herman van Veen schreef en componeerde een nieuw spannend symfonisch sprookje: ‘Alfred J. Kwak en de sneeuwvlok’.

Hierin waggelt het grappige en muzikale weeseendje opnieuw vrolijk het avontuur tegemoet. Hoog in de bergen ontmoet hij een sneeuwvlok en Alfred vraagt waar zij naartoe gaat. ‘Naar de zee, zij is mijn moeder’, antwoordt het vlokje. Alfred vraagt haar of hij mee mag. “Leuk,” zegt de sneeuwvlok, “we moeten opschieten, ik moet voor zessen thuis zijn, want stel je voor dat ik voor zes uur smelt.”

- advertentie -

Het is geen ‘standaard’ voorstelling met poppen en figuren. De kinderen maken tijdens deze muzikale voorstelling op een zeer fantasierijke manier kennis met alle instrumenten en klanken van het symfonieorkest.

- advertentie - 

Theater Nomade – 14-18: WO 1 Achter de Hollandse waterlinie
Deze toneelvoorstelling begint met authentieke filmbeelden van de opening van het Vredespaleis in 1913. Een jaar later begint de allesvernietigende loopgravenoorlog, die de geschiedenis in is gegaan als de 1e Wereldoorlog 1914-1918. In het redactielokaal van het socialistische dagblad Het Volk bespreken journalist Jacob Domela en de pacifistische politiek tekenaar Albert Hahn hun politieke positie in de stroom van wereldhistorische gebeurtenissen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button