Algemeen

Chris Lich redt zijn vishandel op het nippertje na brand

- advertentie -

Winschoten – Gisteren werd Winschoten opgeschrikt door sirenes, brand bij vishandel Chris Lich aan de Venne in Winschoten. Inmiddels een begrip in Winschoten. Zo’n 42 jaar stond zijn vader Piet Lich in een kraam, op de Venne. De afgelopen 11 jaar is zijn zoon Chris te vinden in een hoekpand met zijn vishandel.

- advertentie -

Brand
‘Ik had de winkel net geopend, toen ik erachter kwam dat er brand was onder de friteuse’ zegt Chris tegen OldambtNu.nl. ‘Vermoedelijk door een kleine lekkage wat je niet zag in de friteuse, hierdoor is de boel gaan druppen in de isolatie en later gaan smeulen, als ik niet had opgelet had het veel erger af kunnen lopen.’ Inmiddels heeft hij nog meer maatregelen genomen.

Lees ook: Brand bij vishandel Lich aan de Venne in Winschoten

Lich greep direct in: ‘ik heb direct de apparatuur uitgezet, gas uitgezet en een blusser gepakt en begonnen met blussen, de brandweer kwam vrij snel en heeft een nacontrole verricht.’ 

Inmiddels weer open
Chris heeft zijn deuren één dag gesloten gehouden. ‘Dit is balen, het kost je omzet, we bezorgen ook thuis en hebben dus alle bezorgklanten afgebeld’.

Een monteur kwam vrij snel ter plekke en heeft de apparatuur vervangen en hersteld. ‘Gelukkig kon alles voor het weekend en de Adrillen gemaakt worden, zaterdag is een drukke dag. Vooral veel Duitsers, sinds betaald parkeren er af is gegaan zit Winschoten wat dat betreft in een lift.’

Foto’s: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button