AlgemeenIncidenten

19-Jarige jongen opgepakt met nepwapen in Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Voor de politie is de Adrillennacht in Winschoten redelijk gemoedelijk verlopen. Een 19-jarige in Duitsland wonende Nederlander bracht een deel van de avond op het politiebureau door omdat hij bij het busstation met een balletjespistool aan het schieten was.

- advertentie -

Bij de politie kwam rond zeven uur een melding binnen van een voorbijganger dat er een man met – vermoedelijk – een balletjespistool bij de bushalte aan de Stationsweg zat. Vanwege de ernst van de melding stuurde de meldkamer diverse eenheden naar de Stationsweg.

Agenten zagen dat er inderdaad een man zat met een pistool. Gelukkig bleek snel dat het om een speelgoedpistool ging waarmee plastic balletjes kunnen worden ‘afgevuurd’. De 19-jarige vertelde dat hij het nepwapen op de Adrillenkermis had gewonnen.

Nepwapen
Op de bovenstaande foto het balletjespistool waarmee de 19-jarige op de Stationsweg onder andere op een lege passagiersbus mikte. Voor niet-kenners lijkt het stuk ‘speelgoed’ op afstand op een echt vuurwapen, helemaal in het donker. Met name veel jongeren beseffen zich hier niet de ernst en de gevaren van.

Als politiemensen bij een melding ook niet kunnen zien dat het om een nepwapen gaat is de kans groot dat de voor vuurwapens bestemde procedure wordt ingezet, met alle risico’s vandien voor degene met het nepwapen. Boetes voor het in het bezit hebben van nepwapens kunnen tot in de honderden euro’s lopen.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button