AlgemeenSport

Nieuw bestuur zorgt voor nieuw elan bij Sportclub Scheemda

- advertentie -

Scheemda – Er waait een frisse wind bij Sportclub Scheemda. Er is een nieuw bestuur gevormd, dat het vizier op de toekomst heeft gericht. De dynamiek is al meteen te merken: er hebben zich al meerdere nieuwe leden gemeld bij de club.

- advertentie -

Het nieuwe bestuur bestaat uit een achttal personen, allemaal afkomstig uit (en dus een sterke band met) het dorp Scheemda en de gemeente Oldambt. Ook hebben ze zelf een achtergrond als voetballer. ‘Het is een mooie mix, die het maatschappelijk belang van een vereniging als Sportclub Scheemda inziet’, vertelt voorzitter Gerben Loer.

Gerben Loer wordt in het nieuwe bestuur omringd door even gedreven mensen. Het zijn Gerard Engelage (secretaris), Andre Houtman (penningmeester), Patrick Koers (activiteiten commissie), Michel Brinkman (faciliteiten commissie), Erwin van der Veen (technische commissie), Chris van Vegten (jeugd commissie) en Casper Olthof (kantine commissie).

Doelstellingen;
Gerben Loer, heeft met zijn medebestuursleden een aantal doelstellingen voor de Sportclub Scheemda geformuleerd; voetbal, toegankelijkheid, verbinding en plezier en sfeer staan voorop. En uiteraard willen we sportief presteren op ieders niveau om het maximale eruit te halen.

Met toegankelijkheid doelt de voorzitter ook op het wegnemen van drempels en openstaan voor samenwerking met andere maatschappelijke en sportieve activiteiten. ‘Ons complex leent zich daar ook prima voor’, vindt Loer. Op Sportpark d’Oosterd bevinden zich zeer fraaie sportvelden, voorzien van schitterende faciliteiten als kleedkamers en een ruime kantine.

De doelstelling ‘verbinding’ sluit naadloos aan op toegankelijkheid en gaat ook om participatie, zowel van voetballers als van andere betrokkenen. ‘De doelstellingen plezier, sfeer en verbinding spreken vanzelf, maar komen niet vanzelf’, aldus Loer.

Sportieve ambities
Het nieuwe bestuur van Sportclub Scheemda heeft ook sportieve ambities. ‘Die gaan in ieder geval verder dan de vijfde klasse’, zegt de voorzitter. Momenteel speelt het eerste elftal, onder leiding van trainer Duurt Dijkman, in die vijfde klasse, en focus op een gedegen jeugdopleiding is zeker zo belangrijk”, vult Loer aan.

Sinds het begin van seizoen maakt onze jeugdafdeling (van allerjongsten tot en met onder 19) gebruik van het digitale VTON-systeem, Met de VTON voetbalmethode worden er per leeftijdscategorie concrete doelen gesteld, waardoor iedere trainer leuke ,leerzame en gerichte trainingen binnen een langere leerlijn kan geven. Deze methode maakt van een jeugdafdeling een jeugdopleiding.

Damesteam
Er is nu nog geen meiden- en/of damesteam aan het voetballen bij Sportclub Scheemda, maar het nieuwe bestuur wil dit wel zo snel mogelijk oppakken en vraagt alle meiden en dames die willen voetballen bij SC Scheemda zich aan te melden via de website.

Nieuwe elan
Het nieuwe elan levert de Sportclub Scheemda al meteen voordeel op maar de inkomsten uit sponsoring zijn ook nu zeer belangrijk voor onze continuiteit. ‘We zoeken en vinden, mede dankzij onze actieve sponsorcommissie, sponsoren die zich langdurig aan onze club willen verbinden, of het nu gaat om kleding, borden of andersoortig’, meldt Loer.

‘Al met al kunnen we ons vizier op de toekomst richten en zien we vele mooie mogelijkheden’, aldus Gerben Loer. Belangstellenden kunnen contact met hem opnemen via mailadres bestuurscscheemda@hotmail.com .

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button