Algemeen

Mantelzorgers in het zonnetje gezet bij NOVO Spectrum Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Afgelopen vrijdag 10 november was het de dag van de mantelzorgers. Dit was georganiseerd bij het spectrum van NOVO, in samenwerking met het Oude ambt, Oosterlengte, NOVO en buurtzorg. De organisatie hebben in de bakkerij koekjes gebakken met de verstandelijk beperkte mensen en ’s middags zijn de mantelzorgers verwent met een stoelmassage/gezichtmassage/ manicure.

- advertentie -

Wethouder Laura Broekhuizen was namens de gemeente Oldambt aanwezig. Broekhuizen vertelde over haar eigen periode toen ze was gevallen en hulp van haar dochters vroeg voor het aankleden. ‘Het is belangrijk ook te vragen hoe het met de gene is van wie je hulp krijgt.’ Aldus Broekhuizen.

3,7 Miljoen
In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Liefst 750.000 mantelzorgers zorgen zelfs meer dan 8 uur per week voor iemand en doen dat langer dan 3 maanden. Vaak combineren ze dat met een betaalde baan. Omdat de zorg zich over het algemeen richt op bekenden, vinden deze mantelzorgers hun werk vaak vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

Jaarlijks in het zonnetje
Daarom wordt de mantelzorger jaarlijks op 10 november in het zonnetje gezet tijdens de Dag van de Mantelzorg. Veel mantelzorgers doen hun werk in stilte. We zien hoe ze zorgen voor hun naaste en geen contact hebben met andere mantelzorgers. Op deze 10de november worden mantelzorgers op meer dan 200 plaatsen in Nederland feestelijk bij elkaar gebracht en wordt er waardering uitgesproken voor hun bijzondere werk.

Bij die waardering past een cadeau. Dat kan natuurlijk een bosje bloemen zijn, maar aardiger is het om iets blijvends te schenken als blijvende blijk van waardering. Mantelzorgers steken erg veel tijd en in veel gevallen zelfs geld in het verlenen van zorg die anders niet geboden wordt. Dat mogen, nee moeten we enorm waarderen.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button