AlgemeenCultuur

Muzikale theatervoorstelling Kabarett in De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Wees welkom ‘Im Kabarett!’ In de jaren ’30 in Berlijn is binnen de muren van het theater het leven prachtig. Het nazisme dreigt, maar de spelers van Kabarett weten de wereld buiten de deur te houden. Theaterinitiatief THTR speelt Kabarett, een muzikale theatervoorstelling over het opkomend populisme in het Duitsland van de jaren ’30.

- advertentie -

De voorstelling is op donderdag 23 november om 20.15 uur te zien in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten.

In Kabarett volgen we het verhaal van de artiesten in de Berlijnse nachtclub van het Weihmar Kabarett aan de vooravond van nazi-Duitsland. Hun leven speelt zich, terwijl de wereld om hen heen in brand staat, volledig binnen de muren van het theater af. Ze zingen, spelen, dansen, …tot de werkelijkheid buiten het theater zich onverbiddelijk aan hen opdringt.

Het wordt steeds moeilijker om geen stelling te nemen tegen het opkomende populisme en ook in de bruisende nachtclub sijpelt langzaam en grimmig het Nazistische regime door. De Joodse artiesten moeten kiezen: vluchten en daarmee het enige dat ze kennen opgeven, of blijven – met het gevaar dat ze dit niet zullen overleven.

Kaarten voor de voorstelling zijn te koop bij de theaterkassa van Cultuurhuis De Klinker of via www.indeklinker.nl.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button