Algemeen

Studenten Noorderpoort maken kennis met Duitse stageplaatsen

- advertentie -

Winschoten – Stagelopen in Duitsland? Student Derk van Noorderpoort Campus Winschoten ziet dat wel zitten: ‘Ik vind de bedrijfscultuur erg interessant. Bovendien staat het enorm goed op mijn CV dat ik stagegelopen heb in het buitenland!’ De derdejaars student ICT Beheerder zat op dinsdag 14 november met twaalf medestudenten in de Job-bus naar Duitsland. Tijdens deze rit maakten ze kennis met het bedrijfsleven in en rondom Leer.

- advertentie -

Mooie stap in carrière studenten
De Job-bus is een initiatief van het samenwerkingsverband Eemsdelta Regio (EDR), waarbij verschillende Duitse bedrijven uit de grensregio samenwerken met onder andere Campus Winschoten. De Job-bus is een uniek concept dat vorig jaar zelfs de landelijke pers in Duitsland haalde. In totaal zijn er zo’n twaalf stageplaatsen te verdelen onder de studenten van Noorderpoort.

Het gaat hierbij om werkervaringsplekken op het gebied van ICT bij HR4You, M&K ProCon, Orgadata en Landkreis Leer. Deze bedrijven hebben al eerder Noorderpoortstudenten over de vloer gehad. Ze moedigen de Noorderpoorters aan om hun stageperiode in Duitsland te doorlopen. ‘Je laat zien dat je internationaal georiënteerd bent en een ondernemend karakter hebt. Dat is nu al een mooie eerste stap in je carrière,’ drukt Paul Thyssen van Orgadata de studenten op het hart.

Veel vrijheid om te leren en te ontdekken
Ook oud-Noorderpoortstudent Rik kan het iedereen aanraden om over de grens werkervaring op te doen: ‘Je krijgt hier alle kans om te leren, veel meer dan in Nederland.’ Volgens de oud-student krijgen stagiaires ook de vrijheid om nieuwe dingen te proberen en om te ontdekken waar eigen talenten en ambities liggen.

‘Je moet het alleen wel echt willen. Je moet zelf initiatief kunnen tonen en je moet gemotiveerd zijn. Dan krijg je heel veel kansen.’ Rik heeft een baan overgehouden aan zijn stage en werkt nu sinds 2,5 maand bij Orgadata

Excellente stages voor studenten Noorderpoort
Onlangs zijn de stageplaatsen in Duitsland gekwalificeerd als excellente stages, waarmee de stages nog toonaangevender worden voor de studenten. Studenten Delano, Christian en Bram weten nu al bijna zeker dat ze hun stage willen doorlopen bij één van de Duitse bedrijven. ‘Ik ben blij dat ik meekon met de Job-bus,’ zegt Bram. ‘Zo kan ik goed om me heen kijken wat hier allemaal te doen is en welke mogelijkheden er zijn.’ Of ze er tegenop zien om straks Duits te moeten praten? ‘Niet echt, als je maar een beetje Duits kan, komt het wel goed,’ zegt Delano.

- advertentie -

En om toch de Duitse taal een eigen te maken, wordt er tijdens hun stage een cursus Duits aangeboden. ‘Maar ze zijn hier al lang blij als je het probeert te spreken,’ zegt Paul Thyssen. ‘En let wel: je kunt sowieso al beter Duits dan dat ze hier Nederlands kunnen spreken.’

- advertentie - 

Foto: Florian Agterhuis (ingezonden)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button