AlgemeenRegionaal nieuws

Wederom Sinterklaasactie Oldambt Aktief

- advertentie -

Oldambt – Ook dit jaar is Oldambt Aktief weer fanatiek bezig geweest met het verzamelen van speelgoed en kinderkleding. Op 3 en 4 december gaan vrijwilligers van de partij op pad om al deze spulletjes als cadeautjes rond te brengen. Kinderen die normaal gesproken geen cadeautje van de Goedheiligman zouden krijgen kunnen toch op school meepraten over de leuke dingetjes die ze hebben gehad.

- advertentie -

Al enkele jaren wordt speelgoed en kleding ingezameld en tot nu toe is het elk jaar meer. Ook het aantal aanmeldingen stijgt ieder jaar omdat de mensen de organisatie weten te vinden. Wel wordt elk jaar goed bekeken of de goederen naar gezinnen gaan die het echt nodig hebben en beneden het minimum leven.

Inmiddels is er genoeg speelgoed ingezameld maar ontbreekt nog het nodige Sinterklaar inpakpapier om de pakjes helemaal af te maken. Heeft u nog speelgoed dan kunt u dit natuurlijk altijd bewaren tot de kerstactie die ook elk jaar plaatvindt. Waar nu veel van de spullen door particulieren wordt aangedragen wordt tijdens de kerstactie ook veel gedoneerd door lokale bedrijven om een goed gevuld kerstpakket te kunnen maken.

Op de foto’s is te zien dat de huiskamer van de familie Postumus ook dit jaar in de maand december nagenoeg onbruikbaar is door de vele giften. Alles wordt gesorteerd, schoongemaakt, gewassen en uitgezocht. De komende dagen zal de familie met hulp van vrijwilligers alles nog van een papiertje gaan voorzien. Voor wie zich verveeld en een gezellige tijdsbesteding zoekt, u mag zich altijd melden om te helpen inpakken…

Foto’s Marcel Lameijer / OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button