Algemeen

Gemeente, ANWB en Campus starten Fietsverlichtingsactie

- advertentie -

Winschoten – Op woensdagochtend 22 november organiseren Campus Winschoten, ANWB Lichtbrigade en gemeente Oldambt een actie rondom het gebruik van fietsverlichting in het verkeer.

- advertentie -

Samen met burgemeester Pieter Smit en wethouder Bard Boon gaan negentien studenten van de nieuwe vakopleiding mobiliteit en transport de fietsverlichting van buurtbewoners en medestudenten controleren. Dit doen zij met behulp van een toolkit van de ANWB Lichtbrigade.

Onveilige verkeerssituaties
Uit onderzoek van Ruigrok NetPanel blijkt dat 67 procent van de verkeersdeelnemers in Nederland afgelopen winter een onveilige situatie heeft meegemaakt door fietsers zonder licht. “Nu de dagen korter worden, is goede fietsverlichting belangrijk om zichtbaar te zijn voor andere verkeersdeelnemers”, zegt burgemeester Pieter Smit. “Met goede verlichting kunnen we ongelukken voorkomen. Daarom help ik graag mee met deze actie.”

Acties door het hele land
In de herfst organiseert de ANWB Lichtbrigade met behulp van circa 11.000 vrijwilligers meer dan 2.600 acties door het hele land bij scholen, clubs en verenigingen. Hiervoor stellen ze een gratis toolkit beschikbaar die gebruikt kan worden om fietsen te voorzien van goedwerkende verlichting en om kapotte fietsverlichting te repareren.

Foto: Pixabay

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button