AlgemeenCultuurKort nieuws

Expositie Ed Ubels in Cultuurhuis de Klinker

- advertentie -

Winschoten – Van 8 december tot 1 maart is er in cultuurhuis De Klinker een tentoonstelling te bezichtigen met werk van beeldend kunstenaar Ed Ubels: Hexagonen en Fotografie.

- advertentie -

Ed Ubels (1944) studeerde aan de Vrije Academie in Den Haag en aan de Academie Minerva in Groningen. Later werd hij daar – en internationaal bij het Frank Mohr Institute – docent ‘nieuwe media-kunst’. Deze jonge kunstvorm is nog steeds in ontwikkeling en verandert even hard als de techniek die ons in de wereld omringt. Daarmee maakt Ed springlevende kunst, hij experimenteert nog dagelijks met alle mogelijkheden van de computer als beeldvanger, camera, beeldbewerker, beeldverfraaier en zelfs beeld-schepper.

Vanuit die zoektocht ontstonden naast gewone beelden ook de ‘hexagonen’ of ‘zeshoek-projecten’. Voor één foto werden soms wel 16 foto’s gemaakt om alles scherp te krijgen. Daarna werden ze met verschillende lichtbronnen uitgelicht en in een zeshoekvorm geschoven. De objecten die daaruit ontstonden, zijn te zien in de vitrines van het cultuurhuis. Voor nieuwsgierigen ligt er een hexagoon -informatieblad klaar.

Inspelend op de computercreativiteit van jongeren, is er aan dit project ook een wedstrijd verbonden: hoe ‘lees’ je een hexagoon? Kijk-speuren voor jonge techneuten en kunstenaars in spe.

Kunstuur
Iedere tweede vrijdag van de maand (9 december, 12 januari en 9 februari) is het van 16.00 tot 17.00 uur Kunstuur. Op die middag (andere dagen op afspraak via mail info@edubels.nl) is Ed Ubels zelf aanwezig. Hij geeft aan geïnteresseerden een rondleiding, vertelt over de manier waarop hij werkt en beantwoordt vragen. (verdere informatie van de kunstenaar www.edubels.nl).

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button