AlgemeenRegionaal nieuws

Arriva plaatst nieuwe in- en uitcheck palen

- advertentie -

Oldambt – Vanaf begin december start Arriva met een grote actie om de huidige check in- check out palen (validators) op de stations, waar Arriva haar treindiensten biedt, te vervangen. Deze vernieuwing zal voor de reiziger niet alleen duidelijk worden in het rankere uiterlijk van de palen maar vooral merkbaar zijn in het gebruik.

- advertentie -

De nieuwe palen die gedurende de komende maanden vervangen worden zijn sneller en geven een luidere geluidtoon bij het in- en uitchecken. Daarnaast zijn de nieuwe palen geschikt om op termijn ook andere dragers dan OV-chipkaarten te ‘lezen’, zoals een bankpas. 

Ruim 500 palen
De vervanging van de palen start in december 2017. Gedurende zes maanden worden ruim 500 palen vervangen. De vervanging van de palen levert voor de reizigers nauwelijks overlast op omdat er altijd gezorgd wordt voor een alternatieve in- en uitcheck mogelijkheid. Mogelijk dat het alternatief tijdelijk wel op een andere plaats op het station/perron te vinden zal zijn.

Waar?
De eerste palen worden vervangen in de regio Overijssel. Het gaat daarbij om de stations van de Vechtdallijnen (Blauwnet). Ook vervangen we in december de palen op Dordrecht CS. Later in de planning (januari) volgen de palen op de stations in Limburg waar Arriva rijdt, dan op de stations op de Noordelijke Lijnen (maart/april) en daarna op de stations in de regio Gelderland (april/mei).

Toekomstproof:  mooier, sneller, luider
De nieuwe palen zijn duidelijk herkenbaar als Arriva-palen door de naamsticker maar ook doordat de kleur van de regionale treinen op de palen te zien is. De nieuwe palen zijn bovendien ranker van vorm dan de huidige modellen en ze verwerken een in- en uitcheck sneller dan nu het geval is.

Ze zijn allemaal uitgerust met een braillesticker zodat de slechtziende reiziger zich goed kan oriënteren. En bovendien geven ze een luider geluid bij een in- en uitcheck. De palen zijn geschikt om op termijn ook bankpassen, Duitse en Belgische OV-chipkaarten en barcode tickets te lezen.

Foto: Quintin Stoetman/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button