Algemeen

Bloemetje van de Week voor Nel en Nico Postmus

- advertentie -

Finsterwolde – Wie heeft er een bos bloemen verdiend? Iedere week worden tientallen inwoners van deze regio genomineerd.  Zaterdag kiezen de initiatiefnemers Jos Schaafsma en Pascal Meinders daar iemand uit en bezorgen die persoon een boeket.

- advertentie -

Deze keer brachten we dit naar Nel en Nico Postmus uit Finsterwolde. Ze werden genomineerd door Kea Siks. Zij schreef:

“.. Ik zou heel graag zien dat jullie een boeket naar Nel en Nico Postmus brengen. Afgelopen weken hebben ze sinterklaascadeaus verzameld voor kinderen uit minima gezinnen .. Meer dan 1200 cadeaus worden dit weekend weggebracht .. Voor de kinderen .. En vanaf volgende week gaan ze verder voor de kerstpakketten .. Ze verdienen een prachtig boeket .. “

Lees ook: Wederom Sinterklaasactie Oldambt Aktief

Op een mistige zaterdagmiddag komen we aan in de gezellige woning op een prachtige plek in Finsterwolde. Behalve Kea Siks en Nico en Nel zijn ook kinderen en kleinkinderen aanwezig. Een dynamisch huishouden!

Nel zegt: “Het is hier de zoete inval. Laatst kwam die tv-ploeg van Expeditie Grunnen bij ons binnen terwijl ik aan het koken was. ‘Wat ruikt het hier lekker!”, zeiden ze. Nou, ze mochten zo aanschuiven hoor!

Na de aandacht van de media, kwam er veel respons. Mensen uit de hele provincie kwamen speelgoed brengen. We worden meegenomen naar de huiskamer, die helemaal vol staat met grote boodschappentassen vol ingepakte pakjes.

“Afgelopen twee weken heb ik meer dan vijftig rollen pakpapier gebruikt om dit allemaal in te pakken. Ja ,met hulp van andere vrijwilligers”, zegt Nel. “En morgen brengt onze zoon René met zijn bestelbus en aanhanger al die pakjes bij 69 gezinnen thuis. Hij is dan verkleed als zwarte Piet”.

Lees ook: Hulppieten Oldambt Actief gespot in Oldambt

Nel en Nico doen dit, omdat ze weten dat veel ouders geen cadeaus kunnen betalen voor hun kinderen. “Moet je je voorstellen dat iedereen in je klas enthousiast praat over wat-ie gekregen heeft. En jij hebt niks. Dat is toch niet goed..”

Kea kende Nel via Facebook. En hoorde zelf tot de ‘doelgroep’:  ”Ze kreeg vorig jaar een kerstpakket van Nel.  Ik werd toen zo bemoedigd! Ik wilde ook helpen om anderen op die manier te bemoedigen,” zegt Kea. “En ik kon natuurlijk best wat handjes gebruiken”, vult Nel aan.

Door te helpen met inpakken fleurt Kea zelf ook op. Het sorteren en inpakken van cadeaus geeft voldoening.

“We vieren vanavond zelf ook sinterklaas. Ik heb nog helemaal niks in huis. Ik moet nog gedichten maken voor 14 mensen”, realiseert Nel zich.

Naast deze sinterklaas actie, organiseren Nel en Nico ook een kerstpakkettenactie. Als u iemand kent die met kerst niet zelf iets extra’s kan kopen, kunt u die persoon tot 16 december opgeven. Dat kan via OldambtAktief@kpnmail.nl

Het is ook mogelijk deze actie financieel te steunen. Maak dan een bedrag over naar NL80SNSB0926404687 tnv OldambtAktief sinterklaas- kerstactie.

 

 

Ook u kunt iemand nomineren voor het Bloemetje van de Week.

Dit kan via www.facebook.com/BloemetjeVanDeWeek

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button