AlgemeenCultuurKort nieuws

Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk voorspelt: Mars wordt vakantiebestemming

- advertentie -

Winschoten – In 2035 zit er een chip in je lichaam die ervoor zorgt dat je niet ziek wordt, print je je eten uit een voedselprinter, komt de energie uit de ruimte, brengt een robot jouw kinderen naar bed en slaap je terwijl een zelfrijdende auto je naar jouw bestemming brengt. Dit is de voorspelling van Richard van Hooijdonk, trendwatcher en futurist, op donderdag 7 december om 20.15 uur te zien in Theater De Klinker.

- advertentie -

De wereld verandert in rap tempo. De snelheid waarmee technologie ons leven verandert, is opmerkelijk. We moeten ons voorbereiden op grote veranderingen en bereid zijn deze te accepteren. Veel taken en banen zullen veranderen of verdwijnen. Nieuwe kansen zullen zich voordoen.

Vanaf december 2017 staat Richard van Hooijdonk in de Nederlandse theaters om bewustwording te creëren over de ontwikkelingen van technologie op ons leven. Hoe kunnen we ons klaarmaken voor de toekomst? Wat betekent het voor bedrijven, werknemers, maar ook voor scholieren of herintreders bij hun beroepskeuze. Welke impact heeft het op ons dagelijks leven?

Van Hooijdonk gelooft er heilig in dat we gelukkiger worden door de komst van technologie en ziet de toekomst positief in: “we wonen in slimme woningen, mijn kinderen zullen 200 jaar worden, terwijl we in 1750 slechts 35 jaar oud werden en het leven op Mars is een alternatief.”

Over Richard van Hooijdonk
Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk is een wereldwijd veelgevraagd spreker. Bijna 500.000 mensen bezochten zijn inspiratiesessies over de manier waarop technologie ons leven en werken gaat veranderen. Samen met zijn onderzoeksteam van ruim 20 specialisten onderzoekt hij dagelijks de impact van technologie.

Onlangs publiceerde hij zijn boek ‘De wereld van Morgen’ waarin hij ons laat zien welke invloed technologie heeft op het gebied van o.a. gezondheid, wonen, leren, duurzaamheid en veiligheid. Ook liet hij een chip implanteren, waarmee hij zijn auto en huis op afstand kan bedienen. Hij staat aan de vooravond van het inbrengen van een tweetal nieuwe chips.

- advertentie -

 

- advertentie - 

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button