Algemeen

Ommelander Ziekenhuis Scheemda opent 30 juni 2018 haar deuren

- advertentie -

Winschoten/ Scheemda – De verhuisdatum van het Ommelander ziekenhuis is bekend. In het weekend van 30 juni 2018 zal de verhuizing van patiënten plaatsvinden. Dat betekent dat vanaf dat moment de huidige locaties in Delfzijl en Winschoten zullen sluiten en dat de nieuwe locatie van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda open zal gaan.

- advertentie -

Begin 2016 is in Scheemda gestart met de bouw van het nieuwe Ommelander Ziekenhuis. Inmiddels bevinden de bouwwerkzaamheden zich in de afrondende fase. Conform planning zal het gebouw begin 2018 opgeleverd worden door de aannemer.

Na de oplevering zal het Ommelander Ziekenhuis nog enkele maanden nodig hebben om het gebouw in te richten en voorbereidingen te treffen om het gebouw te kunnen betrekken. Zo zullen nieuwe installaties en apparatuur geïnstalleerd moeten worden, zullen medewerkers getraind worden om in het nieuwe gebouw direct goed hun weg te kunnen vinden en ook zal het gebouw grondig gereinigd worden.

Dit zal er uiteindelijk toe leiden dat in de laatste week van juni de feitelijke verhuizing plaatsvindt, zodat uiteindelijk in het weekend van 30 juni ook patiënten verhuisd kunnen worden.

Aanwezigheid in de regio
De verhuizing heeft tot gevolg dat op dat moment ook de huidige locaties in Delfzijl en Winschoten gesloten zullen worden. Tegelijkertijd werkt het Ommelander Ziekenhuis aan plannen om op diverse plaatsen in de regio Ommelander Ziekenhuis Servicepunten te openen. In Veendam bestaat al zo’n Servicepunt en ook in Delfzijl zal zo’n Servicepunt geopend worden.

Momenteel worden voorbereidingen getroffen voor de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum in Delfzijl. Hierin zullen naast het Ommelander Ziekenhuis Servicepunt, o.a.  een huisartsenpraktijk, apotheek en fysiotherapiepraktijk een plaats krijgen. Ook het maken van röntgenfoto’s en echo’s is mogelijk in het nieuwe centrum.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button