Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Extreem rustige nacht voor brandweer Oldambt

- advertentie -

Oldambt – De brandweerkorpsen in Oldambt, te weten: Scheemda, Winschoten, Finsterwolde en Bad Nieuweschans hebben een extreem rustige Oudejaarsnacht gehad vergeleken met voorgaande jaren.

- advertentie -

De brandweer hoefde geen één keer uit te rukken voor een buitenbrand. Dit komt omdat de centralist in de meldkamer eerst de politie laat langs rijden om te kijken of de brandweer noodzakelijk is. In de meeste gevallen maakt de politie afspraken met de omstanders.

Wel waren er enkele andere incidenten:

23:00 uur: Winschoten
Op de Bovenburen in Winschoten is omstreeks 23:00 uur een bestuurder met zijn voertuig in een voortuin belandt. Na de crash nam de bestuurder de benen.

Hierna zijn ze doorgereden naar een buitenbrand aan de Wezellaan. Deze hebben ze geblust.

– Lees hier meer – 

20:40 uur: Winschoten
– De politie is met meerdere voertuigen op surveillance in Oldambt. Zoals hier aan de Kastanjelaan in Winschoten waar men een vreugde vuur heeft opgezet.

Wanneer mensen een spontane brand creëren waarbij geen gevaar voor de omgeving bestaat en de gemoederen gezellig verlopen kan de politie besluiten enkel de situatie in de gaten houden. Het is niet toegestaan om op de openbare weg een brand te stichten. 

19:24 uur: Finsterwolde
– Woningbrand aan de H.J. Siemonsstraat. Betreft een leegstaande woning, Vermoedelijk is er brand gesticht in de woning. De brandweer van Finsterwolde had het vuur snel onder controle. (Foto’s: Marcel Lameijer)

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button