AlgemeenIncidenten

TBS Winschoter pyromaan D. F. beëindigd

- advertentie -

Winschoten – Oud-Winschoter D. F. die voor een reeks brandstichtingen in Winschoten is veroordeeld tot cel en tbs, is klaar met zijn behandeling. Dat meldt RtvNoord. De rechtbank heeft de tbs per direct beëindigd.

- advertentie -

Tachtig keer brand
Tussen april en oktober 2012 is er zo’n tachtig keer brand uitgebroken in Winschoten.
D. F. werd in juli 2013 voor zo’n 25 brandstichtingen en pogingen daartoe veroordeeld tot 3,5 jaar cel en tbs.

Negen brandstichtingen kon het Openbaar Ministerie (OM) niet voldoende hardmaken en werden niet meegenomen. Dit gebeurde wel in 2014. Toen kreeg F. nog eens 15 maanden cel extra opgelegd.

Florissant rapport
In december wilde het OM de tbs met voorwaarden met een jaar verlengen. De reclassering kwam toen met een florissant rapport. F. bleek goed behandelbaar. Hij had zijn drankgebruik onder controle en gedroeg zich voorbeeldig op de dartclub. Daarbij is hij met succes behandeld voor pyromanie en zijn alcoholverslaving.

Veel onrust
De man zorgde in 2012 voor veel onrust in zijn toenmalige woonomgeving. Lege panden en loodsen vlogen achter elkaar in brand. Er werd een burgerwacht ingesteld en er was een noodverordening van kracht.

F. werd samen met zijn toenmalige vriendin opgepakt. De vrouw kreeg vier jaar cel, waarvan achttien maanden voorwaardelijk. F. woont tegenwoordig onder begeleiding zelfstandig en heeft werk.

Video: Marcel Klip
Foto’s: Mélarno Kraan & Erwin Dijkman

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button