AlgemeenIncidenten

Ik wil je zien in Westerlee

- advertentie -

Westerlee – Naar aanleiding van de landelijke overheidscampagne “ik wil je zien” en in het kader van de “buurtlabel” werd in Westerlee een fietsverlichtingsactie gehouden.

- advertentie -

In samenwerking met Vereniging Dorpsbelangen Westerlee, Veilig verkeer Nederland, de gemeente Oldambt en de politie werd de actie afgelopen donderdagochtend om 7.30 uur gehouden.

Op dit vroege tijdstip werden bijna 300 fietsers gecontroleerd waarvan toch bij 24 % bleek dat de verlichting niet in orde was. Tijdens deze actie werden er geen bekeuringen uitgeschreven. Wel gaat de politie binnenkort weer controleren, bij geen of onjuiste verlichting volgt dan wel een bekeuring.

Het is belangrijk dat fietsers zelf kunnen zien maar nog veel belangrijker is dat de fietsers gezien worden.

Na deze controle werden de fietsen van groep 7 en 8 van de basisschool Het Baken aan een grondige inspectie onderworpen. Dat hier nog een taak ligt voor de ouders werd duidelijk. Maar liefst 42% van de fietsen van de leerlingen voldeed niet aan de gestelde eisen.

We kunnen terugzien op een geslaagde actie en we hopen dat de ouders aan de slag gaan om de fietsen zelf in orde te maken of te laten repareren. Dit komt de veiligheid van hun kind en andere weggebruikers ten goede.

Foto’s: Marcel Lameijer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button