AlgemeenCultuur

Nieuwe cursus Djembé in Kunstencentrum De Klinker

- advertentie -

Winschoten – Op 1 februari 2018 start een nieuwe cursus Djembé voor beginners. De workshops bestaan uit 10 lessen van een uur. De lessen djembé vinden plaats onder leiding van Harvey Mercera op de donderdagavond. Beginners kunnen terecht om 18.15 uur en gevorderden om 20.15 uur. De instrumenten zijn in De Klinker aanwezig.

- advertentie -

Kunstencentrum De Klinker biedt, naast dans- en theaterlessen, muzieklessen aan kinderen en volwassenen van alle leeftijden en geeft les in een grote diversiteit aan instrumenten. Wanneer leerlingen eenmaal ontdekt hebben wat ze willen leren spelen, is de ervaring dat ze jarenlang op les blijven om stap voor stap onder begeleiding van hun docent het instrument van hun keuze te beheersen. Sommige instrumenten lenen zich meer voor een groepsles. De cursus Djembé is hier een voorbeeld van.

Ensembles, bands en optredens
Ook is het mogelijk voor instrumentalisten die al een redelijke beheersing hebben van hun instrument om in te stromen in bands of ensembles. Het Kunstencentrum heeft een barok- en blokfluitensemble en diverse pop- en rockbands. Deze treden regelmatig op in De Klinker. Zo verzorgt ‘The Blues Cast’ op dinsdag 23 januari een vrij toegankelijk unplugged concert van 20.30 tot 21.00 uur in het theatercafé De Koperen Kees. Ook zijn ze met alle andere bands te horen tijdens de jaarlijkse Band Night in de grote zaal op dinsdag 20 februari om 19.00 uur.

Individuele muziekleerlingen treden ook jaarlijks op om zo podiumervaring op te doen. Op donderdag 22 februari om 19.00 uur spelen de leerlingen klassiek piano van Ellen Dijkhuizen in de Rabozaal van Cultuurhuis de Klinker hun favoriete werken. Voostellingen zijn vrij toegankelijk voor familie, vrienden en geïnteresseerden.

Maandelijks opzegbaar
Kunstencentrum De Klinker heeft een nieuw administratiesysteem waardoor het sinds 1 januari 2018 mogelijk is om op ieder moment in te stromen en een abonnement per maand af te sluiten, waarbij in de zomervakantie geen lesgeld wordt betaald. Met een opzegtermijn van een maand is het nu mogelijk om je niet meteen voor een lange termijn vast te leggen, maar al doende te ontdekken waar je passie ligt. Dat je na de zomervakantie start met de lessen en een lidmaatschap aangaat voor een jaar, is hiermee verleden tijd.

Wilt u ook muziek-, dans- of theaterles? Het complete aanbod is te vinden op www.indeklinker.nl/cursussen.

- advertentie -

- advertentie - 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button