AlgemeenCultuurOp stap

De Nationale Voorleesdagen in de gemeente Oldambt

- advertentie -
  1. Winschoten – Van 24 januari tot en met 3 februari staan de bibliotheken in de gemeente Oldambt in het teken van de Nationale Voorleesdagen. Centraal staat het Prentenboek van het Jaar, Ssst! De tijger slaapt, geschreven door Britta Teckentrup.

Ssst! De tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Maar ze ligt wel vreselijk in de weg… Gelukkig heeft Kikker een idee: met een ballon zweven ze over de tijger heen. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken.

- advertentie -

Alle kinderen (tot 6 jaar) die tijdens de Nationale Voorleesdagen gratis lid worden van de bibliotheek krijgen een leuke verrassing.

Nationaal voorleesontbijt
Ook dit jaar starten de Voorleesdagen met het Nationaal Voorleesontbijt, waarbij door het hele land wordt voorgelezen door bekende en onbekende Nederlanders. In Bibliotheek Winschoten komen de peuters van St. Vitus op woensdag 24 januari naar de bibliotheek voor een voorleesontbijt.

Voorlezen aan peuters
Naast het Voorleesontbijt gaan bibliotheekmedewerkers tijdens de Voorleesdagen weer op pad met hun vertelkastjes. In de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente Oldambt lezen ze voor uit het Prentenboek van het Jaar.

De wethouders en burgemeester van de gemeente Oldambt gaan tijdens De Nationale Voorleesdagen ook op pad. Burgemeester Pieter Smit gaat voorlezen bij Peuterleut in Scheemda, wethouder Laura Broekhuizen-Smit op het Hermelijntje in Winschoten, wethouder Bard Boon bezoekt de peuters van Lutje Grut in Bibliotheek Finsterwolde en wethouder Kees Swagerman leest in Bibliotheek Midwolda/Oostwold voor aan de peuters van de Kikkerpoel.

Voorlezen in Bibliotheek Winschoten
Tijdens het theaterweekend op zaterdag 27 januari wordt in Bibliotheek Winschoten voorgelezen uit de beste prentenboeken van de afgelopen 15 jaar. Bibliotheekmedewerkers lezen om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur voor. Om 15.00 uur is er tevens een optreden van kinderdichters tijdens de Poëziemarathon.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button