AlgemeenSport

Oldambster Acro-teams behalen goud in Uithuizen

- advertentie -

Uithuizen – In een zeer goed gevulde sporthal in Uithuizen werd zaterdag 27 januari de eerste ACRO-gymnastiek wedstrijd van dit seizoen gehouden. Met ruim 275 deelnemers uit de provincie Groningen was het een druk bezochte en lange wedstrijddag. De Oldambtster Acrogymnasten deden het uitstekend.  

- advertentie -

Bij de D-junioren duo’s lieten Guusje Jansen en Yvet Hollander van GV Bato een heel goede oefening zien. Met een score van 22.470 punten behaalden ze de tweede plaats. Het brons was voor clubgenootjes Lisan Huft en Cecile Korte. Bij de D-senioren duo’s was er een mooie derde plats voor Rianne Pluim en Ella Gernaat van SV Drieborg.

In de Trio E-senior klasse was er goud voor Diewerke Molema, Femke Mezach en Lotte Koetje van SV MidOost. Het brons werd gewonnen door Esmee Hensema, Laura Huft en Sarah Hilverts van Bato. Bij de E-senioren duo’s was er een welverdiende derde plaats voor Tessa Muller en Nike Smit. In de klasse junior Trio’s E-lijn was het een spannende strijd om de eerste plaats. Deze werd gewonnen door Myrthe Hilverts, Laura Horrel en Sofie Hilverts. Het brons was in deze klasse voor Anouk Haan, Justine Smit en Milou de Keijser van GV Bato.

SV MidOost turnsters Elise Schrikkema en Sanne Veld behaalden in een groot deelnemersveld een mooie 1e plaats bij de E-junioren duo’s. Het zilver was voor Hilde Dieterman en Indy Wiegers van Bato.

Bij de jeugd Trio’s draaiden Inge Jansen, Sjuul Kloosterhuis en Vera van Iren van Bato een keurige oefening en werden tweede. En bij de allerjongste trio’s, de instappers, was er een eerste plaats voor Britt Siemens, Lotte Sturkenboom en Mandy Helweg avn SV Drieborg. Bij de allerjongste duo’s wonnen Michella Masari en Femke van Goor van Sv MidOost met een mooi uitgevoerde oefeningen een prachtige eerste plaats.

De volgende wedstrijd, de provinciale kampioenschappen, zijn op 17 februari as in Groningen. Dan kunnen deze acrobaten zich plaatsten voor de Districtkampioenschappen die op 17 maart in Scheemda worden gehouden.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button