AlgemeenSport

Bert Stuut nieuwe trainer VV Bad Nieuweschans

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Op sportpark De Lange Akkers, de speelvelden van VV Nieuweschans, is Bert Stuut officieel geïntroduceerd als trainer van het 1e en 2e elftal van de voetbalvereniging voor het komend seizoen 2018/2019 en zal ingaan per 1 juni.

- advertentie -

Met de komst van een nieuwe trainer als Bert Stuut, die al zo’n 17 jaar bij de vereniging betrokken is, zowel als één van de hoofdsponsors als speler, wil VV Nieuweschans de herkenbaarheid van de vereniging weer in het dorp terugbrengen. “Het moet weer een plezier worden voor de Schanskers om op zondag naar de wedstrijden te komen kijken”, zo laat voorzitter Dick Smook weten.

Op dit moment telt het eerste elftal 14 spelers en het tweede 25. Het streven is om in de vijfde klasse het volgend seizoen bij de eerste 3 te eindigen. De afgelopen jaren hebben getalenteerde spelers VV Nieuweschans verlaten en zijn gaan spelen bij verenigingen in de regio. Dit had te maken dat zij geen vertrouwen hadden in het eerste team en erger nog, dat er een mogelijkheid bestond dat het eerste elftal zou kunnen verdwijnen.

Bert ziet ook heel veel mogelijkheden in de 15 en 16 jarigen, die momenteel al spelen bij VV Nieuweschans. Ze zijn heel talentvol maar moeten in ‘de breedte’ nog wat meer spelervaring krijgen en hij denkt ze dit bij te kunnen brengen. Maar ook van de oudgedienden kunnen de jonge spelers heel veel leren. VV Nieuweschans moet weer een club worden met een ‘hart” waar je trots op bent als je er onderdeel van uit maakt. Naast het eerste en tweede elftal is er ook een actieve 35+ club onder leiding van Peter Molema. Allemaal spelers die niet in de grote competitie meedraaien, maar nog wel heel veel plezier beleven aan hun sport.

Op de foto: Voorzitter Dick Smook van VV Nieuweschans die Bert Stuut als nieuwe trainer voor het komend seizoen welkom heet.

Bron: BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button