Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
Algemeen

39-Jarige Winschoter hoort straf eisen voor aanranding cafémedewerker

- advertentie -

Winschoten/ Assen – Het Openbaar Ministerie eist tegen een 39-jarige man uit Winschoten tachtig uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf wegens aanranding van een 19-jarige man. Dat meldt RtvNoord.

- advertentie -

Dat zou volgens het slachtoffer in januari 2016 zijn gebeurd in café The Beefeater in Assen, waar de Winschoter destijds bedrijfsleider was.

Het slachtoffer was die maand net begonnen als medewerker in het café. Na het werk dronken hij en een collega nog wat met de bedrijfsleider. Het begon met wijntjes en eindigde met halve liter kannen met Bacardi-cola.

Emotioneel en agressief
Toen de werknemer naar huis wilde, hield de kroegbaas hem tegen. De 39-jarige man werd emotioneel en zei hij meerdere keren dat hij van zijn nieuwe medewerker hield. Ook vroeg hij hem te blijven, omdat hij hem wilde. Dat weigerde de 19-jarige man.

Daarna werd de Winschoter volgens het slachtoffer agressief en handtastelijk: “Hij greep hem bij de keel en daarna in zijn kruis”. Het slachtoffer nam stiekem een deel van het gesprek met zijn nieuwe baas op en stuurde het snel naar zijn moeder. Hij vluchtte daarna naar de wc om de politie te bellen.

Toen zijn telefoon leeg bleek, griste hij de telefoon van zijn baas van een tafel, rende terug naar de wc en belde daar alsnog 112. Huilend vertelde de man dat hij bang was voor zijn baas en geen kant op kon. Even later kwam de politie.

‘Geen geweld en aanranding’
In de rechtszaal ontkende de Winschoter dat hij agressief was geweest en de man onzedelijk had betast. Ook zei hij dat hij zich niet aangetrokken voelde tot het slachtoffer.

‘Ik was emotioneel omdat ik zou stoppen bij de Beefeater en omdat het een hectische tijd was geweest rond de feestdagen’, aldus de ex-kroegbaas. ‘Ik heb hem gevraagd met mijn telefoon 112 te bellen, omdat ik bang was dat ik mezelf wat aan zou doen.’

Bewijs
De officier van justitie geloofde er niks van. Zij vertrouwt het verhaal van het slachtoffer en vindt dat er genoeg bewijs is, ook al waren de twee tijdens de aanranding alleen in het café, omdat hun collega toen al naar huis was. Deze collega verklaarde wel over het emotionele gedrag van zijn ex-baas en dat hij duw- en trekwerk had gezien.

De advocaat van de Winschoter vond dat er veel te weinig bewijs was voor de aanranding en vroeg vrijspraak. De rechtbank beslist op 15 februari. Café The Beefeater, dat onderdeel was van Hotel De Jonge, is sinds september vorig jaar dicht.

Bron: RtvNoord
Foto: Ter illustratie, betreft niet de verdachte.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button