AlgemeenGemeente

Oldambt stelt 100.000 euro beschikbaar voor burgerinitiatieven

- advertentie -

Oldambt – De gemeente Oldambt heeft dit jaar 100.000 euro beschikbaar voor burgerinitiatieven. De regeling houdt in dat bewoners voor initiatieven en ideeën voor verbetering van de leefbaarheid in hun dorp, wijk of buurt een subsidie kunnen aanvragen.

- advertentie -

Uiteraard moet dit in een plan worden gegoten. Denk aan verschillende ideeën en initiatieven, zoals het opzetten van een buurtmoestuin of een speeltuin tot het organiseren van kunst- en cultuuractiviteiten.

De afgelopen twee jaar ontvingen meer dan 50 initiatieven een bijdrage. Per initiatief is een maximale bijdrage van 5.000 euro mogelijk.

Daarbij is het van belang dat het initiatief;
• een bijdrage levert aan de leefbaarheid,
• aantoonbaar draagvlak heeft in de samenleving
• voor minimaal de helft van de benodigde middelen en uren
door de initiatiefnemers wordt gezorgd.

Als een initiatief leidt tot een besparing bij de gemeente, wordt bovendien de helft van de besparing beschikbaar gesteld aan de initiatiefnemers. De subsidieregeling burgerinitiatief en het aanvraagformulier kunt u vinden op de gemeentelijke website.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button