AlgemeenCultuur

Scoor een Boek! trapt af in Oost-Groningen

- advertentie -

Winschoten – Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren de Groningse bibliotheken samen met FC Groningen in de Maatschappij een uniek leesproject uit voor leerlingen van groep 5 en 6: Scoor een Boek! In de gemeenten  Oldambt, Pekela, Stadskanaal en Veendam gaan 1.700 leerlingen de komende negen weken zoveel mogelijk boeken lezen.

- advertentie -

Leesvaardigheid is van groot belang voor de ontwikkeling van opgroeiende kinderen en plezier in lezen is daarvoor een belangrijke voorwaarde. Met dat doel koppelt de bibliotheek met Scoor een Boek! lezen aan sport, waarbij ook FC Groningen in de Maatschappij een belangrijke rol vervult.

Leerlingen gaan de komende weken zoveel mogelijk boeken lezen (‘scoren’) in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door FC Groningen-speler Tom van Weert. Na negen weken lezen, sluiten de leerlingen het project sportief af op het voetbalveld.

Voetbalplaatjes sparen
Naast de schooleditie kent Scoor een Boek! ook dit jaar weer een thuiseditie. De Bibliotheek roept gezinnen op om thuis boeken, kranten en tijdschriften te gaan ‘scoren’. Het hele gezin mag meedoen.

Hoe werkt het? De kinderen – die via school meedoen met Scoor een Boek! – krijgen een poster. Op deze poster kun je voetbalplaatjes sparen. De plaatjes kun je op twee manieren verdienen:
– Leen met het gezin boeken in de bibliotheek en verdien wekelijks een nieuw voetbalplaatje.
– Doe mee de Scoor een Boek! Experience. In dertig Groningse bibliotheken worden de komende weken activiteiten georganiseerd. Speel een partijtje robotvoetbal, bouw een voetbalstadion of laat zien wat je kan in de skill-zone! Met deelname verdienen de gezinnen voetbalplaatjes voor de poster.

Heb je de poster niet gekregen, maar wil je wel meedoen? Download de poster via www.biblionetgroningen.nl/scooreenboek

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button