AlgemeenOp stap

Drie weken lang overdekt schaatsen in centrum Winschoten

- advertentie -

Winschoten – Het is koud en dus is heel Nederland in de ban van schaatsen. Waar kunnen we schaatsen, gaat het lukken om op natuurijs te schaatsen? De weersvoorspellingen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Vanaf 13 februari hoeft dit 3 weken lang niet meer!

- advertentie -

In het centrum van Winschoten wordt aankomend weekend een ijsbaan opgebouwd van 200 vierkante meter, in het oude pand van de Takko in winkelcentrum ’t Rond.

Olympische Spelen
De ijsbaan wordt op dinsdag 13 februari om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Bard Boon. Vervolgens zal de ijsbaan er gedurende drie weken liggen zodat de baan ook tijdens de dagen van de Olympische Spelen geopend is. Na het zien van de Nederlandse schaatshelden tijdens de Olympische Spelen kunnen de kinderen het dus ook zelf gaan proberen en wie weet, misschien schaatst de nieuwe Sven Kramer of Ireen Wüst wel zijn of haar eerste rondjes in Winschoten!

Vrij toegang
In de ochtend bestaat er de mogelijkheid voor scholen om de ijsbaan te reserveren, voor een alternatieve gymles op de schaats. Iedere middag is de ijsbaan ook geopend en gratis toegankelijk voor iedereen die graag een rondje wil schaatsen.

Weersvoorspellingen
De weersvoorspellingen hoeven de komende 3 weken dus niet meer angstvallig in de gaten gehouden worden door schaatsliefhebbers. Schaatsen op natuurijs is prachtig, maar het schaatsen op de baan in het centrum van Winschoten wordt ook een unieke, gezellige en bovenal sportieve belevenis!

Foto: OldambtNu.nl/ Archief

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button