AlgemeenGemeentePolitiek

Gemeente Oldambt zoekt tellers voor verkiezingen

- advertentie -

Oldambt – Op woensdag  21 maart 2018 vinden de verkiezingen voor de leden van de gemeenteraad plaats en wordt er een referendum gehouden op de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Sleepwet).  De gemeente is druk bezig met het organiseren van alle zaken rondom deze verkiezing en referendum.  Eén van de zaken is de bezetting van de stembureaus.

- advertentie -

Tellers
Wanneer de stembureaus sluiten om 21.00 uur begint het tellen van de stemmen door de zittende leden van de bureaus. Zij worden hierbij geholpen door extra tellers. Voor het tellen van de stemmen hebben we nog  mensen nodig. De gemeente heeft 25 stembureaus verdeeld over 12 gemeentedelen. Als teller moet je tenminste 18 jaar of ouder zijn.

Om de tellers voor te bereiden op hun taak wordt van hen verwacht dat ze een digitale instructie  volgen.
Stembureauleden en tellers krijgen een financiële vergoeding van € 10,00 per uur.

Belangstelling
Heb je belangstelling om als teller of eventueel als stembureaulid zitting te nemen, stuur dan uiterlijk 16 februari a.s. een mail naar verkiezingen@gemeente-oldambt.nl. Medewerkers van bureau Verkiezingen zullen dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen.

 

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button