AlgemeenOp stap

Pannenkoekendag in de Marktpleinkerk op dinsdag 13 februari

- advertentie -

Winschoten – Pannenkoeken eten zoveel je wilt. Dat kan weer op dinsdag 13 februari in de Marktpleinkerk te Winschoten. Pannenkoekendag valt op de dag voor Aswoensdag en is in veel Engelstalige landen een gevestigde christelijke traditie. Deze zogeheten Pancake Day of Fat Tuesday heeft alles te maken met het begin van de Vastendagen, de tijd tot Pasen. In die periode was het niet toegestaan om melk, boter, suiker en eieren te eten, ingrediënten om heerlijke pannenkoeken van te maken.

- advertentie -

Het is de zesde keer dat dit evenement in de Molenstad wordt gehouden en er komen honderden mensen opdagen voor dit evenement. De opbrengst is voor een goed doel: de Voedselbank. De Marktpleinkerk is voor dit evenement open van 18.00 tot 20.30 uur

€ 5,00 per persoon. Kinderen tot 10 jaar mogen gratis mee-eten. Een toetje en drankjes zijn bij de prijs inbegrepen.

Organisatie: Protestantse Gemeente Winschoten
Locatie: Marktpleinkerk, Marktplein 1, 9671AZ Winschoten
Telefoon: 0597430118

Foto: Trijntje Timmer/OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button