AlgemeenGemeente

Wethouder Broekhuizen onthult zuil voor Waddentoerisme Oldambt

- advertentie -

Bad Nieuweschans – Tijdens een inspiratie & werkbijeenkomst over Waddentoerisme in Oldambt, hebben woensdagavond wethouder Laura Broekhuizen en Oerol oprichter Joop Mulder in de Oude Remise een grote kleurrijke zuil onthuld, bedoelt om toeristen beter te informeren wat het waddengebied te bieden heeft.

- advertentie -

Het Nederlands waddengebied loopt van Noord Holland tot in de Dollard bij Nieuwe Statenzijl aan toe. Deze zuil krijgt een mooie plaats op het plein van de oude locomotievenloods wat het domein wordt van de ‘Graanrepubliek’ met een tiental ondernemingen die de komende maanden hun deuren zullen openen. Eén van de sprekers tijdens deze werkbijeenkomst Peter Brul, liet weten dat er verschillende fiets/wandelroutes door het Oldambt en dus ook door het waddengebied vanuit het centrum van de Graanrepubliek (oude remise) worden gelanceerd.

Een andere zeer bijzondere inspirerende spreker Joop Mulder, oprichter van het grote jaarlijkse evenement op Terschelling, Oerol, liet middels een presentatie zien wat er allemaal mogelijk is om het waddengebied voor de stiltezoeker nog veel aantrekkelijker te maken. Op dit moment is hij vooral in Friesland met projecten bezig, dit in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018, maar volgend jaar gaat hij ook in Groningen aan de slag vanuit het project Sense of Place, waar hij directeur van is.

Hij wil middels zijn projecten laten zien hoe Nederland is ontstaan en de toerist langs de waddenkust leiden, met hele speciale elementen die gebouwd moeten gaan worden, soms met een pier het waddengebied in en andere weer in het landschap.Om een indruk te krijgen wat zijn plannen zijn bekijk de volgende korte film omtrent de activiteiten van Sense of Place

Foto: BNSnieuws.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button