AlgemeenIncidenten

Arrestatie na diesel diefstal in Scheemda

- advertentie -

Winschoten – ‘Mede dankzij uw reacties na onze publicatie op Facebook is de afgelopen week de diefstal van diesel uit een vrachtwagen in Scheemda opgelost.’ Dat meldt de politie.

- advertentie -

Daar werd op het industrieterrein 9 januari op klaarlichte dag de inhoud van de brandstoftank van de truck overgeheveld in een reservoir in een aanhangwagen. ‘De door ons op Facebook geplaatste opname van de auto met aanhanger van de daders werd ruim 25.000 keer bekeken en leverde zeer bruikbare tips op.‘ Aldus de politie.

Lees ook: Onbekenden stelen honderden liters aan diesel

Deze week werd een 24-jarige inwoner van een dorpje in de gemeente Westerwolde gearresteerd. Hij bekende de diefstal en vertelde tijdens het verhoor dat hij geruime tijd terug in Musselkanaal ook brandstof uit een vrachtwagen had getapt. De diefstal in Scheemda had trouwens nauwelijks winst opgeleverd. Doordat vergeten was een afsluiter dicht te draaien was een groot deel van de gestolen diesel uit de aanhanger gestroomd.

Wij hopen binnenkort ook de handlanger van de 24-jarige verdachte te kunnen aanhouden.

- advertentie -

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button