Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenIncidenten

Twee aanhoudingen bij ontmanteling hennepkwekerij

- advertentie -

Regio: Bellingwolde – Bij een woning in Bellingwolde zijn door de politie Winschoten na overleg met het Openbaar Ministerie onder andere auto’s, een paardentrailer, een caravan en een heftruck en andere machines in beslag genomen. In het huis aan de Rhederweg was kort ervoor in een ruimte onder de vloer een hennepkwekerij ontdekt. De plantage met zo’n 450 planten was mogelijk al langere tijd in bedrijf.

- advertentie -

Arrestatie
De bewoners van 75 en 52 jaar werden gearresteerd. Met de inbeslagname wordt door Justitie bij voorbaat een claim gelegd op de inkomsten uit de kwekerij. Behalve de auto’s en het andere materieel werd ook tweeduizend euro aan cash in beslag genomen.

Door de politie wordt stevig ingezet op het oprollen van hennepkwekerijen. Achter dergelijke kwekerijen gaan vaak criminele organisaties schuil. Het gebeurt ook regelmatig dat de plantages oorzaak zijn van brand, vooral als de stroom illegaal voor de meter wordt afgetapt.

Met de inbeslagnames wordt geprobeerd de kwekers te raken wat het meeste pijn doet, de portemonnee.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button