AlgemeenCultuurKort nieuwsOp stap

Expositie in de Klinker

- advertentie -

Winschoten – Al sinds begin jaren 90 bestaat er een vriendschapsband tussen ‘Kulturring und Kunstkreis Rhauderfehn’ en kunstenaars uit de regio Tjoemen in West Siberië. Inmiddels kwamen daar Nederlandse connecties bij, met bestuursleden van collectief ‘Kunst aan de rand van Nederland’.

- advertentie -

De lang bestaande vriendschap leidt tot verschillende uitwisselingsprojecten, waaronder deze reizende tentoonstelling, die bestaat uit werken van 24 kunstenaars, van grafisch tot figuratief, van kleurrijk tot duister, van abstract tot realistisch. De expositie is net zo gevarieerd als de kunstenaars die de werken maakten.

Tijdens een bezoek aan Rhauderfehn in augustus 2017 werden ze voor het eerst tentoongesteld. Daarna in Molen Adam in Delfzijl en Museum De Oude Wolden in Bellingwolde en in Cultuurcentrum van Beresteyn in Veendam.
De expositie kreeg de passende titel “Liefde voor de kunst”, bruggen verbinden, wensen zijn werkelijkheid en wordt vergezeld door een (gratis) catalogus.

De schilderijen zijn van 1 maart tot en met 30 april 2018 te zien en te koop in Cultuurhuis De Klinker in Winschoten, van dinsdag t/m vrijdag van 11-19 u. en op zaterdag van 11-16 u. Voor meer informatie zie de websites: www.kunstkreis-rhauderfehn.de en www.kunstaanderandvannederland.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button