AlgemeenKort nieuwsRegionaal nieuws

Heel Groningen voor Groen Licht! Campagne verkeersveiligheid van start

- advertentie -

Provincie Groningen – Appen tijdens het autorijden. Een berichtje sturen of met elkaar kletsen, terwijl je op de fiets zit. Rijden onder invloed van alcohol of drugs. Jaarlijks gebeuren er als gevolg hiervan nog te veel ongelukken. Het campagneteam van Groen Licht zet zich in voor een verkeersveiliger Groningen. De campagne gaat deze week van start met als doel: Groen licht voor heel Groningen. Door Groningers bewuster te maken van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen.

- advertentie -

Zelf beleven en ervaren
De campagne start in maart. Het team van Groen Licht organiseert de komende tijd in de provincie Groningen allerlei acties om de verkeersveiligheid te vergroten. De focus ligt daarbij vooral op (jonge) automobilisten en fietsers. Alle acties draaien om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat mensen hun onveilige gedrag veranderen.

Geplande acties
Het Groen Licht-team is op 2 maart in Bellingwolde bij Partycentrum de Meet om jongeren bewuster te maken het effect van alcohol of drugs op het rijgedrag. Op 8 maart organiseert het team een Groen Licht-bedrijfslunch voor ambtenaren van gemeente Groningen, waarbij het gaat over afleiding op de fiets. Ook gaat er met dat doel een actieteam de stad in om fietsers op ludieke manier aan te spreken. Voor 70 plussers is er op 23 maart een fietsclinic in Appingedam, gericht op fietsveiligheid. Het aantal acties wordt de komende tijd uitgebreid om zoveel mogelijk mensen gericht te bereiken.

Kennis vergroten
Mag je nog autorijden als je een joint hebt gerookt? En reageer je daadwerkelijk trager wanneer je je mobiele telefoon gebruikt tijdens het fietsen? Een belangrijke voorwaarde voor veilig verkeersgedrag, is het bewust zijn van de gevaren. Bij verschillende acties kunnen bezoekers daarom meedoen aan een kennisquiz.  Ook online kunnen mensen een quiz doen om hun kennis te vergroten.

‘Ik ga voor Groen Licht!’
Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Ook kunnen Groningers daar de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Door deze belofte maken zij de afspraak met zichzelf om een bijdrage te leveren aan een verkeersveiliger Groningen, door bijvoorbeeld op te letten in het verkeer of niet te appen tijdens het rijden. Zo is de kans groot dat zij zich hier ook aan houden. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.

Campagne Groen Licht
Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van het Verkeer- en Vervoerberaad Groningen (VVB). In het VVB zetten overheden en hun partners in Groningen zich onder meer in voor verbetering van de verkeersveiligheid.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button