AlgemeenPolitiek

Ieder weekend is het raak in het centrum van Winschoten: Vernielingen, vechtpartijen…

- advertentie -

Winschoten – Op 24 juni 2016 brachten Burgemeester Pieter Smit en Jos Bruining, unit-chef van de politie, tijdens een persmomentje het eerste bord met huisregels voor het marktplein aan op het marktplein in aanwezigheid van de plaatselijke horecaondernemers. De bedoeling was om een gezellige huiskamersfeer te creëren.

- advertentie -

Lees ook: Gezelligheid en veiligheid voorop; Borden ‘huisregels’ geplaatst op Marktplein

Nu, bijna 2 jaar later, is er in de weekenden geen regel die niet gebroken wordt. Vernielingen, kapotte winkelramen, beschadigde auto’s, vechtpartijen, wildplassen, drankflessen en glas op straat en veel drugsgebruik. Jeugd die voor het bezoek aan het Marktplein alvast even indrinken op een bankje voor de Hema, omdat het kan. Jeugd onder de 18 krijgt regelmatig drank geschonken. Ieder weekend is het raak.

Alexander Nicolai, bewoner van het centrum, ondernemer en lijsttrekker van de lokale partij Burgerbelangen Oldambt, riep het afgelopen weekend Burgemeester Smit in een tweet op de overlast van de nachthoreca-bezoekers harder aan te pakken.

De burgemeester reageerde hierop met de tweet ‘Wellicht, maar de politie en ik kunnen het niet alleen. Lukt alleen met hulp van horeca, mensen die bereid zijn de politie te bellen maar vooral ook ouders en opvoeders.’

“Ik vind het een gekke tweet” reageert Alexander Nicolai, “het is de taak van de politie om de orde te handhaven en dat gebeurt onvoldoende. Ook geen wonder met anderhalve politiewagen in het weekend.” Burgemeester Smit maakt zich er gemakkelijk van af door het handhavingsprobleem naar ouders en opvoeders te schuiven, meent Nicolai.

Nicolai leest uit de tweet van Smit dat het Oldambtster politieapparaat kennelijk niet in staat is de overlast aan te pakken en dat het afhankelijk is van bellers die misdrijven en overtredingen melden. Het is de hoogste tijd voor een harde lijn waar naast het aanpakken van agressie en vernielingen en andere overlast ook de georganiseerde misdaad uitgebannen wordt van het Marktplein. Alleen dan krijgen we de gewenste huiskamersfeer op het plein.

Burgerbelangen Oldambt wil meer blauw op straat en een harde aanpak van criminaliteit in Oldambt. Oldambt moet een plek zijn waar we veilig kunnen wonen en verblijven.

Foto: Jeroen Bos/ OldambtNu.nl (archief)

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button