Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenKort nieuws

Winschotense ijsbaan blijft dicht maar vijver gaat open

- advertentie -

Winschoten – Morgen opent na een lange periode de ijsbaan in Winschoten. Eindelijk!’ Meldt de vereniging Winschoten on ice op Facebook. 

- advertentie -

‘Morgen gaat niet de ijsbaan maar de vijver er naast om 11:00 uur open. Er is gratis entree en er is gratis een kop koffie of chocomel. De vrijwilligers staan voor jullie klaar.’  Aldus de vereniging.

Lang niet open
De ijsbaan van de molenstad is jaren lang niet open geweest.

Enkele jaren geleden maakte de oude ijsbaan, die toen lek was, plaats voor een fietscrossbaan annex skeeler- en schaatsbaan. Iedereen opgetogen. Totdat de winter kwam. Toen er water op de baan werd gepompt, bleek de betonbaan waarop ’s zomers geskeelerd zou moeten worden en ’s winters geschaatst schuin aangelegd.

Gaten in de rand
Het water liep weg, ook al omdat er gaten in de rand zaten. Daardoor liep het water net zo snel weer weg als dat het erop gespoten werd. Een ijsvloer kwam er dus niet. Afgelopen jaar is er hard gewerkt om de gaten te dichten.

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button