Mogen wij 1 minuut van je tijd? We zouden graag je mening willen over OldambtNu.nl. 

Vul hier een korte enquete in.
AlgemeenGemeente

10 maart: Officiële opening Harm Luppenspark

- advertentie -

Finsterwolde – Op zaterdag 10 maart vieren bewoners en alle betrokken organisaties de officiële opening van het Harm Luppenspark in Finsterwolde. Afgelopen jaar hebben bewoners en andere partijen hard gewerkt aan de realisatie van een mooi en functioneel park in de Verzetsbuurt in Finsterwolde.

- advertentie -

Op de plek van het Harm Luppenspark stonden vroeger woningen, maar na de sloop van de huizen kwam het terrein braak te liggen. In 2015 hebben buurtbewoners een plan gemaakt voor herinrichting van deze grond. Ze werden daarbij ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij. Landschapsbeheer Groningen heeft vervolgens het ontwerp uitgewerkt en ingediend bij Leader en andere partijen voor het verkrijgen van subsidie voor de realisatie van het park. Toen dat rond was, gingen de bewoners voortvarend aan de slag.

Naamgeving park
Tijdens de opening wordt een herdenkingsbord onthuld over de naamgever van het park, Harm Luppens.

Het park is onderdeel van de ‘Verzetsbuurt’ waarin alle straten zijn vernoemd naar in de oorlog opgepakte en omgekomen communisten/verzetsmensen. Naar Harm Luppens is destijds als enige geen straat vernoemd, omdat zijn ouders en weduwe dat emotioneel niet aankonden. De afgelopen tijd is er uitvoerig overleg geweest met familie van Harm Luppens en zij stellen de naamgeving van het park zeer op prijs.

Buurtbewoners hebben het initiatief genomen om het braakliggend terrein om te vormen tot een buurtpark. De realisatie heeft nu al bijgedragen aan de verbetering van de leefbaarheid en de sociale verbinding tussen bewoners. Het park is geschikt voor jong en oud en verbindt de buurt en het landschap en versterkt de toeristische infrastructuur.

Bewoners van Finsterwolde, betrokken partijen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom bij de opening van het park. Dit vindt plaats op 10 maart om 12.00 uur.

Iniatief
De herinrichting van het Harm Luppenspark is een initiatief van de werkgroep Verzetsbuurt Finsterwolde, samen met bewoners Verzetsbuurt, Landschapsbeheer Groningen, Koninklijke Nederlandse Heidemaatschappij, Gemeente Oldambt en Acantus. Het project is mede mogelijk gemaakt door Leader Oost-Groningen, Provincie Groningen en de Rabobank.

De uitvoering van het park is gedaan door Landschapbeheer Groningen, Boven bv., en Omgeefmij Handmade.

Foto’s: Trijntje Timmer/ OldambtNu.nl

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button