Algemeen

Oppervlakte reddingsteam Finsterwolde oefent extra op ijs

- advertentie -

Finsterwolde – Afgelopen vrijdagavond heeft de oppervlakte reddingsteam, een onderdeel van Brandweer Finsterwolde, een extra oefening op het ijs gehouden op het Oldambtmeer in de Blauwestad.

- advertentie -

Dit was een ingelaste oefening omdat er nu nog ijs ligt en het ijs nog van goede kwaliteit is zodat men veilig wat extra dingen kan oefenen.

Zo werd er onder andere geoefend op voortbewegen op het ijs met de Rescue board. Aan de onderzijde van dit bord zitten ijsgeleiders, deze zorgen ervoor dat er zeer snel en gemakkelijk voortbewogen kan worden op het ijs en sneeuw.

In combinatie met twee zwaar uitgevoerde ijsprikkers die ook aan de board bevestigd zitten kunnen de oppervlakte redding zwemmers zeer snel en wendbaar een slachtoffer van het ijs of uit een wak redden.

Ook heeft men even geoefend om vanuit water weer op het ijs te komen met behulp van de Rescue board.

Al met al was het een geslaagde oefening ondanks de kou. Na de oefening is de reddingsteam weer naar de kazerne gegaan om de oefening te evalueren, en zichzelf weer op te warmen met warme chocolademelk en een gehaktbal.

Foto’s: Ingezonden

- advertentie -

Dit kan u ook interesseren

Back to top button